SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska

Evenemang

Konserter, marknader, matfestivaler, utomhuskonst, sportarrangemang och vernissager... för att nämna några av alla roliga saker som händer i Örebro! Här kan du läsa mer om evenemang i Örebro och klicka dig vidare till vår evenemangskalender på Facebook.

Kolla in evenemangskalendern

På Visit Örebros Facebooksida har vi en evenemangskalender med tips på roliga saker som händer i Örebro.

Är du arrangör och vill att ditt evenemang ska synas i Visit Örebros kalender? Hör av dig till oss genom att skriva till oss på Messenger och länka till ert Facebook-evenemang!

Här arrangeras spännande event i Örebro

Här har vi samlat aktörer som löpande erbjuder utställningar, föreställningar och andra spännande upplevelser. Kolla även in City Örebros webbplats där du hittar mer kul som händer i stan. Biljetter till många evenemang bokar du hos Ticketmaster och Tickster.

Det är här det händer

Örebro konserthus

Örebro Konserthus ligger mitt i stan och längs den slingrande Svartån. Här har besökare kunnat njuta av musik och konst sedan 1932. Husets nya konsertsal med rymd och förstklassig akustik har kompletterats med restaurang, nya foajéer och mycket annat. Örebro konserthus är också hemvist till Svenska Kammarorkestern, som med sitt unika tonspråk har en självklart plats på den internationella arenan.

Örebro teater

Teater, evenemang, musik och performances - Örebro Teater erbjuder många olika scenkonstföreställningar som passar alla åldrar. Örebro Teater har även gästspel från andra teatrar, musikakter och andra konstuttryck som berikar länet kulturellt. Teatern rymmer Stora scenen, Caféscenen och experimentscenen Studion. Ett stenkast bort ligger även Nya China, där främst barn- och ungdomsteater spelas.

Kulturkvarteret

Kulturkvarteret är en nybyggd samlingsplats för kultur i olika former. Här finns stadsbiblioteket, Örebro kulturskola, Örebro konsthall och restaurangen Kulturbistron med en maffig uteservering. I närheten ligger också Örebro konserthus. Kulturkvarteret anordnar utställningar, workshops, författarbesök, skaparverkstad och mycket mer för alla åldrar.

Conventum

På Conventum kan du njuta av konserter, stand up, shower och festivaler. Här arrangeras också stora möten, kongresser och konferenser. Hjalmar Bergmanteatern är en av Conventums scener.

Wadköping

Marknader, konserter och utställningar. Wadköping är en levande stadsdel med historiska och kulturella evenemang året om.

Örebro slott

Följ med på en resa i det gamla kungaslottet bland kungligheter, krigsfångar, tjuvar och häxor. Plus ett och annat spöke. Sommartid är slottet öppet dagligen med guidade visningar och utställningar. Övriga året är det öppet dagtid under vissa perioder, samt helger och skollov.

Örebro läns museum

Örebro läns museum producerar utställningar på Örebro slott men även vandringsutställningar som turnerar i Örebro län. Museet erbjuder också visningar barnverksamhet, workshops, föreläsningar och mycket annat.