Örebro slott

spok_ren.jpg
slottet_domingo.jpg

Örebros mittpunkt

Örebro slott har varit stadens medelpunkt i över 700 år. Idag är den gamla försvarsborgen ett modernt och levande slott. Här kan du gå på guidade visningar, spökvandringar, teatervisningar, ha barnkalas och konferera. I slottet finns även en turistbyrå och biljettbutik där du kan få hjälp med allt från kartor och information till bokning av hotell och evenemang.

Att Örebro slott är ett populärt besöksmål är lätt att förstå. Örebro slott är ståtligt beläget mitt i staden med Svartåns virvlande strömmar runt omkring.
                                  
En gång en enkel försvarsborg med fängelser men under vasatiden ombyggd till ett magnifikt kungligt slott. En kall plats för krigsfångar, tjuvar och häxor men även en praktfull plats åt kungligheter såsom Karl IX, och Karl XIV Johan.
Mer om Örebro slotts historia hittar du här

Idag är slottet en levande attraktion med visningar, evenemang, utställningar och mässor. På slottet kan du även konferera eller ha fest. För alla barn finns många roliga visningar och möjligheten att hålla barnkalas. Hör berättelser om Gustav Vasa, Engelbrekt och andra historiska figurer. Våra ordinarie slottsvisningar är öppna för alla. Guidningen är både på svenska och engelska och tar ca 1 timme.

..........................................................................................................................................................................................

  

Guidade visningar
Visning lördag och söndag kl. 13.00 under perioden september-maj,
under sommarperioden är det dagliga turer på slottet.
Guidade visningar av Örebro slott - sommar

Adress
Kansligatan 1
703 61

..........................................................................................................................................................................................

Biljetter till de guidade visningarna säljs på turistbyrån, Örebro slott
Vuxen 60:-, barn under 15 år 30:-, barn under 6 år fri entré
Öppettider: Lördagar och söndagar kl. 11.00-15.00 tom 1/6, därefter dagligen.

Visningar & aktiviteter på Örebro slott för grupper:
Barnkalas på Örebro slott
Slottet för grupper

Örebro kommuns Tillgänglighetsguide