#24timmarhosgrannen: 7 weekendtips i Linköping

Strax utanför
Publicerad 2020-09-23
Storskalig gatukonst, mysig höstkryssning eller kuslig spökvandring på renässansslott. Linköping har alla ingredienser för en lyckad helgresa. Låt dig inspireras av våra sju tips på hur du maxar din höstweekend i Linköping!

Kryssa lugnt på Kinda kanal

För dig som gillar kanaler är Linköping något av ett paradis. För visste du att Linköping har inte bara en, utan två kanaler? I höst kan du borda M/S Kind, som tar en på en mysig två-timmars kryssning på Linköpings minsta och centralaste kanal – Kinda kanal. Njut av deras omtalade räkmacka medan du kryssar fram i behaglig takt längs kanalen.

Kryssa på Kinda kanal

Gå på kuslig spökvandring

Hur modig är du? På spökvandringarna på Ekenäs slott, som är utformade för en vuxen publik, sätts ditt mod på prov när du får följa med på tur i de mörka, ruvande korridorerna. Ekenäs slott är ett av Sveriges bäst bevarade 1600-tals slott och som ett riktigt sagoslott tornar det upp sig i eklandskapet utanför Linköping. Söker du ännu mer spänning kan du också vandra bland källare och gränder runt Linköpings domkyrka, eller på Ljungs slott.

Ekenäs slott
Ekenäs Slott. Foto: Peter Holgersson

Upplev storskalig gatukonst och augmented reality

Artscape är ett konstprojekt utöver det vanliga. Internationella och svenska konstnärer kommer till Linköping för att skapa storskaliga muralmålningar i det offentliga rummet. integreringen av Augmented Reality i konstverken – en teknik som adderar digitala element till den fysiska verkligheten, vilket blir ett världsunikt grepp på gatukonsten.

Artscape. Foto: Erik Malmborg

Spaa på Quality Hotel The Box

Du checkar in på Quality Hotel The Box, Östergötlands bästa hotell enligt White Guide. Förutom sköna sängar och en gemytlig miljö kan du njuta i hotellets spa som bjuder på ångbastu, utomhuspool, jacuzzi och inomhuspool med champagnebubblor. Hotellet är en perfekt utgångspunkt för att upptäcka allt Linköping har att erbjuda!

Tre kvinnor i morgonrockar på ett hotellbadrum.
The Box Hotel

Nå nya höjder i flygstaden Linköping

Trodde du att Linköping med sitt läge på östgötaslätten bara är platt? Då har du mer att upptäcka! Som en flygstad värd namnet bjuder Linköping på många platser och aktiviteter som får dig att sväva ovan molnen. Vad sägs om att uppleva Sveriges militärhistoria på Flygvapenmuseum eller att klättra mot nya höjder i höghöjdsbanan eller den maffiga klätterväggen på Hangaren?

Utsikt från ett fönster på hög höjd.
Sky Hotel Höga höjder

Prova öl på Centralbryggeriet

I Linköping, mitt på Östgötaslätten har vi ett mikrobryggeri, Centralbryggeriet. Här bryggs egentillverkad öl hantverksmässigt där stora delar av processen hanteras för hand. Vill du bevittna den på egen hand och få svar på allt du någonsin undrat kring att brygga egen öl? Då ska du boka en guidad vandring.  Inte nog med det. Vandringen avslutas med intim ölprovning så nära produktens källa du egentligen kan komma.

Foto: Pica Media

Ät dig genom stans alla smaker

När du har bokat din weekend i Linköping är det dags för det viktigaste. Maten. En huvudingrediens i en riktigt lyckad weekend. Vi ger dig färdiga tips för en hel helg på olika teman för dig och din partner eller vän. Eller vad sägs om ”De fyra elementen”, ”All världens mat” eller ”Fika dig runt i stan”?

Matupplevelser i Linköping.