SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
För barn

4 tips för barnfamiljen i sommar

Publicerad 2021-05-24 / Uppdaterad 2024-02-07
Sommarbus och massa mys i parken. Ta ut hela familjen på utflykt i sommar! Här kommer fyra tips på aktiviteter för spralliga barn i Örebro.

1. Upptäck stan med cykel

Ta med hela familjen ut på en cykelutflykt och upptäck nya delar av stan. Kanske en tur till de gamla röda trähusen och Lekladan i Wadköping?

2. Lek och bus i Stadsparkens nya lekplats

Precis bredvid Wadköping ligger Stadsparken med en stor, nybyggd lekmiljö. Här finns en spraypark (vattenlekplats) med varianter på fontäner och duschar, samt en stor klätterställning och små lekhus som kallas lilla Wadköping. Och givetvis gott om plats för picknickfilten! Strax intill ligger också kaféet Ice cream & coffee som har öppet varje dag under sommaren. Du kan läsa mer om Stadsparkens olika delar på Örebro kommuns hemsida.

3. Tåg och karuseller på Stora Holmen

Stora Holmen, som ligger mitt emot Wadköping på andra sidan Svartån, är ett lekparadis för de minsta. Sommar tid finns bland annat Lilleputt-tåget och andra roliga saker, som minikaruseller och liten lantgård med djur.

4. En utflyktsdag med glass

Vad är väl en utflykt en varm sommardag utan glass? I Wadköping serveras Go Glass från Hjortkvarn och Handelsbodens vida kända mjukglass. Här kan du få fler glassiga tips i Örebro (och lite utanför)!

Mer skoj för de små

För barn

11 tips till barnens bästa Örebro

För barn

24 h äventyr med barnen i Örebro

Mat & dryck

Glassigt i Örebro