fbpx

48 timmar i Norrköping för den aktiva barnfamiljen

Strax utanför
Publicerad 2021-06-16 / Uppdaterad 2021-06-18
Norrköping har ett brett utbud för den aktiva familjen. Här kan ni kombinera ett besök på Kolmårdens djurpark med stadspuls i city till en härlig skärgårdsvistelse. Här är förslag på hur ni spenderar 48 timmar i Norrköping – eller lite mer...

Upplev djur och natur - Kolmårdens Djurpark

Börja er familjesemester i Norrköping med populära Kolmårdens djurpark. Kolmården är Nordens största djurpark och ett oförglömligt äventyr för hela familjen. Förutom att uppleva alla fina djur, så kan ni åka världsunika Safari, en gondolbana, där ni svävar högt över djuren eller kanske törs ni prova Wildfire, Europas häftigaste berg- och dalbana? I Bamses Värld kan ni träffa Bamse och hans vänner, äta Farmors goda pannkakor och köttbullar eller åka snurriga och hisnande karuseller.  

Räkna med att spendera en heldag på Kolmården, men kanske orkar ni ändå med ett besök på Kolmårdens Tropicarium innan dagen är slut. Tropicarium är ett av Sveriges största tropikhus och ligger i anslutning till djurparken.  

När dagen går mot sitt slut, föreslår vi att ni åker in till staden Norrköping och checkar in på något av våra cityhotell.  Flera av hotellen erbjuder rabatt på sitt boende för er som vill spendera 48 timmar här, läs mer här Kampanjerbjudande 48 timmar

Foto: Crelle

På kvällen njuter ni av god mat och dryck på någon av våra uteserveringar, kanske i närheten av Strömparken eller kvarteret Knäppingsborg.  I Strömparken rinner en lekbäck för fiskar som lax och öring och här finns flera fina lekmiljöer. Kvarteret Knäppingsborg med sina små torg ger er nästan känslan av att vara utomlands. 

Stadspuls och kulturella sevärdheter i city

Nästa dag fortsätter familjeäventyret inne i staden Norrköping. Med en blandning av historiska miljöer som kittlar fantasin, spännande museum, bra shopping och ett stort restaurangutbud, så finns allt ni kan önska sig för en lyckad familjedag. I hjärtat av Norrköpings industrilandskap ligger Visualiseringscenter C, ett digitalt Science Center för vetgiriga i alla åldrar, med interaktiva utställningar och en domteater med spännande föreställningar.   

Foto: Ristenstrand

Norrköpings Stadsmuseum är utnämnt till Årets Museum i år och väl värt ett besök. Precis bredvid ligger Arbetets museum,  där ni bland annat kan besöka utställningen Jobblabb och upptäcka era superkrafter – ett färgsprakande upptäckarlabb med fokus på arbetslivet.  

Foto: Peter Holgersson

Om ni inte hann med kvarteret Knäppingsborg kvällen innan, tipsar vi om en lunch där. Njut av den fina utsmyckningen – gigantiska fjärilar i skyn men också några som ni kan fotografera er med. 

På eftermiddagen föreslår vi att ni beger er till Folkparken för utomhusaktiviteter. Härifrån utgår segwayturer och det finns en lekpark med äventyrsställningar, men också en bra äventyrsgolf och frisbeegolf. För de mindre finns även badbassäng. 

Foto: Norrköpings kommun

Eller så laddar ni ner appen Norrköping Go för en sagopromenad med Pettsson och Findus eller en sifferjakt med GullOlle. Om det är för soligt eller om det regnar bjuder Norrköping på många coola inomhusaktiviteter.

På kvällen föreslår vi att ni återvänder till någon av restaurangerna längs Västgötegatan, eller Västgötebacken som vi i Norrköping säger, nära muséerna. Precis i närheten av Mocca Deli finns lekparken Mjölnaren med ett Industrilandskap i miniatyr, perfekt för barn med spring i benen.   

Arkösund – vår skärgårdspärla

Nu har ni spenderat 48 timmar och 2 nätter i Norrköping, men vårt förslag är att ni fortsätter ert besök i Norrköping med att ta er ut till vår härliga skärgård, Arkösund.  

Antingen väljer ni en heldag på havet med Skärgårdslinjen där ni får uppleva Östgötaskärgården, som förutom Arkösund består av St Anna och Gryts skärgårdar. Ni tar er ut bland kobbar och skär och besöker öar som Kopparholmarna, Ämtö och Harstena. Håll utkik efter havsörn och säl.

Foto: Skärgårdslinjen

Eller så gör ni lite avstickare på vägen ut när ni passerar Vikbolandet med flera gårdsbutiker och möjligheter att klappa allahanda djur. 

I Arkösund avslutar ni dagen med en bryggvandring ut på badholmarna för lite sol och bad och sedan lunch eller middag på Arkösunds Hotell. Mycket bättre än så kan ni inte avsluta en sommarsemester i Norrköping.  Om ni vill fortsätta er semester med fler skärgårdsupplevelser, så finns det olika logialternativ och aktiviteter att välja på. 

Foto: Viveca Valgren

Få inspiration att besöka fler grannstäder

Två barn med långt hår sitter framför en staty av ett sittande barn.

Kul för hela familjen i Karlstad

Strax utanför
Nära djur och natur Starta ditt besök med en båtbusstur från centrum där linje 91 utgår från mysiga Inre hamn. Här hittar du inte bara båtbussarna, utan också flera olika…
En rosa, uppblåsbar flamingo i en kanal. Ett höghus står på motsatt sida.

48 timmar i Linköping för barnfamiljen

Strax utanför
Dag ett förmiddag/eftermiddag:  Vattenäventyr på playa de la Linköping Ni anländer till Linköping på förmiddagen. Att ta sig hit är enkelt. Vare sig ni väljer tåg, buss eller bil är…
Två blonda barn leker på en turkos leksaksbil.

48 timmar i Örebro för barnfamiljen

Barnens favoriter
Boka hotell i Örebro Här finns fina hotellerbjudanden för dig som vill stanna lite längre i Örebro. Dag 1: Upplevelsebada på Lost City När ni har checkat in på ert…
En man med hjälm går på vattenstrålar.

48 timmar i Västerås för den aktiva barnfamiljen

Strax utanför
Dag 1, kl. 14-17: Upptäckande eftermiddag Efter incheckning och provhoppning av hotellsängar är det dags att sträcka på benen! Ta er, via Mälarpromenaden, mot skateparken för lite häng. Ta en…