Barnens favoriter

5 tips för busiga barn i Örebro

Publicerad 2020-08-21 / Uppdaterad 2021-06-01
Semesterdags med familjen i Örebro? Lek, bus och upplev samtidigt Örebros klassiska sevärdheter. Perfekt för barn med spring i benen! Här kommer 5 tips på roliga saker för barn att se och göra.

1. Spöket Laban på Örebro slott

I Örebro finns ett riktigt slott med vallgrav mitt i staden. Omgiven av Svartån, som skulle stoppa fienderna att komma in, har slottet stått stadigt sedan 1300-talet. Idag finns varken riddare eller Törnrosor på slottet – men Spöket Laban har flyttat in!

Öppettider och mer information om när Spöket Laban är på plats finns på Örebro slotts hemsida.

En blond flicka kramar en figur som är utklädd till spöke. De står framför en port till slottet med stora kolonner på vardera sida.
Hälsa på Spöket Laban på Örebro slott!

2. Tidsresa för barn i gamla kvarteren i Örebro 

Wadköping är inte bara en resa tillbaka i tiden – det är också ett roligt ställe för utomhuslek. Här finns Lekladan där du är välkommen att prova på olika sysslor som de gjordes ”förr” – tova ull, kärna smör, mala kaffe, tvätta med tvättbräde och klappträ, hugga ved, piska och skura trasmattor, spela kula, rulla tunnband och mycket mer. I Cajsa Wargs museum kan ni lukta på hemliga kryddor och börjar orken tryta är Wadköping även en perfekt plats för glassfika.

Program, evenemang och tips på saker att göra finns på Wadköpings hemsida

Två röda timmerhus och två cyklister.
Wadköpings vackra kvarter är en resa i tiden.

3. Bad och bus på Gustavsvik

Lost city är badäventyret i djungeln med anakondor och orkaner som ger pirr i magen på hela familjen – vi lovar! Äventyrsbadet på Gustavsvik har flera stora åkattraktioner, roliga skattjakter och kluriga uppdrag som passar alla åldrar. Gustavsvik bjuder även på äventyrsgolf, sommarbad, restaurang och många andra roliga saker. Öppettider och priser för äventyrsbadet finns på Lost citys webbplats.

Är du nyfiken på andra saker att göra på Gustavsvik? Titta in deras hemsida.

En gul vattenrutschkana och en hängbro av rep syns ovanifrån. Två barn leker och springer.
Upplevelser i vattenvärlden på Lost City.

4. Experimentverkstad på Tekniska kvarnen

I närheten av den fina herrgården Karlslund ligger Tekniska kvarnen, ett experimentcentrum för barn som vill testa och lära sig mer om elektricitet. Museet ligger i en gammal kvarn och har stora grönområden runtomkring. Perfekt utflykt för alla barn med myror i brallan!

Mer information om öppettider hittar du på Tekniska kvarnens hemsida.

Ett sandfärgat hus med röda detaljer på fönstren. Huset ligger intill en väg med träd och buskar runtomkring.
Tekniska kvarnen i Karlslund.

5. Det gröna Örebro för barn

Väl vid Karlslunds herrgård med trädgård, låt barnen upptäcka barnens trädgård. Här får alla springa av sig och leka kurragömma i långa tunnlar eller gå på upptäcktsfärd i den långa häcklabyrinten. Perfekt sätt att uppleva Örebro för både barn och vuxna!

Herrgården i Karlslund med höstlöv i förgrunden.
Herrgården i Karlslund

Fler barnvänliga tips i Örebro

höst_örebro-2

Höstlov i Örebro - 8 tips för barnfamiljen!

Spökstaden Årets kusligaste vecka i Sveriges läskigaste stad – det är höstlovet i Örebro, det! När staden förvandlas till Spökstaden kommer mystiska varelser, magiska kusligheter och ett och annat snällt…
En äldre kvinna i ljusblå klänning spelar minigolf och ska precis putta bollen mot hålet.

Spela minigolf i Örebro

Minigolf är en perfekt aktivitet för både stora som små! Utmana dig själv eller någon annan i en runda. Hur många hole-in-one kan du få på?
Två blonda barn leker på en turkos leksaksbil.

48 timmar i Örebro för barnfamiljen

Boka hotell i Örebro Här finns tips på hotell om vill stanna lite längre i Örebro. Dag 1: Upplevelsebada på Lost City När ni har checkat in på ert hotell…
En gul vattenrutschkana och en hängbro av rep syns ovanifrån. Två barn leker och springer.

Gustavsvik

Gustavsvik är en familjecamping, ett upplevelsebad och sommarbad, en träningsanläggning och simbassäng, en restaurang och minigolfbana. Allt kul på samma ställe, med andra ord! Lost City är Sveriges häftigaste bad…
En ung kille skejtar på en ramp.

Äventyrsdygn med barnen i Örebro

Välkommen till äventyrsstaden Örebro! Såhär kan ni spendera en äventyrlig helg med barnen. Håll i er, för ni kör vi! Upplevelsebada på Lost City När ni har checkat in på…
Två mönstrande handskbeklädda händer håller om ett rött cykelstyre.

Fart och fläkt för hela familjen

Cykla downhill på Kvarntorpshögen  Här finns leder för alla nivåer av downhillcyklister och med ankarliften kommer du upp de 100 höjdmetrarna utan att trampa. Det finns även leder för barn och nybörjare,…

Inspiration från andra kategorier

Natur och äventyr

Tysslingen - den magiska svansjön

Staden

Hemmaturista i Örebro

Natur och äventyr

Upplev sjö- och ölivet på Hjälmaren!