fbpx

5 tips för busiga barn i Örebro

Barnens favoriter
Publicerad 2020-08-21 / Uppdaterad 2021-06-01
Semesterdags med familjen i Örebro? Lek, bus och upplev samtidigt Örebros klassiska sevärdheter. Perfekt för barn med spring i benen! Här kommer 5 tips på roliga saker för barn att se och göra.

1. Spöket Laban på Örebro slott

I Örebro finns ett riktigt slott med vallgrav mitt i staden. Omgiven av Svartån, som skulle stoppa fienderna att komma in, har slottet stått stadigt sedan 1300-talet. Idag finns varken riddare eller Törnrosor på slottet – men Spöket Laban har flyttat in!

Öppettider och mer information om när Spöket Laban är på plats finns på Örebro slotts hemsida.

En blond flicka kramar en figur som är utklädd till spöke. De står framför en port till slottet med stora kolonner på vardera sida.
Hälsa på Spöket Laban på Örebro slott!

2. Tidsresa för barn i gamla kvarteren i Örebro 

Wadköping är inte bara en resa tillbaka i tiden – det är också ett roligt ställe för utomhuslek. Här finns Lekladan där du är välkommen att prova på olika sysslor som de gjordes ”förr” – tova ull, kärna smör, mala kaffe, tvätta med tvättbräde och klappträ, hugga ved, piska och skura trasmattor, spela kula, rulla tunnband och mycket mer. I Cajsa Wargs museum kan ni lukta på hemliga kryddor och börjar orken tryta är Wadköping även en perfekt plats för glassfika.

Program, evenemang och tips på saker att göra finns på Wadköpings hemsida

Två röda timmerhus och två cyklister.
Wadköpings vackra kvarter är en resa i tiden.

3. Bad och bus på Gustavsvik

Lost city är badäventyret i djungeln med anakondor och orkaner som ger pirr i magen på hela familjen – vi lovar! Äventyrsbadet på Gustavsvik har flera stora åkattraktioner, roliga skattjakter och kluriga uppdrag som passar alla åldrar. Gustavsvik bjuder även på äventyrsgolf, sommarbad, restaurang och många andra roliga saker. Öppettider och priser för äventyrsbadet finns på Lost citys webbplats.

Är du nyfiken på andra saker att göra på Gustavsvik? Titta in deras hemsida.

En gul vattenrutschkana och en hängbro av rep syns ovanifrån. Två barn leker och springer.
Upplevelser i vattenvärlden på Lost City.

4. Experimentverkstad på Tekniska kvarnen

I närheten av den fina herrgården Karlslund ligger Tekniska kvarnen, ett experimentcentrum för barn som vill testa och lära sig mer om elektricitet. Museet ligger i en gammal kvarn och har stora grönområden runtomkring. Perfekt utflykt för alla barn med myror i brallan!

Mer information om öppettider hittar du på Tekniska kvarnens hemsida.

Ett sandfärgat hus med röda detaljer på fönstren. Huset ligger intill en väg med träd och buskar runtomkring.
Tekniska kvarnen i Karlslund.

5. Det gröna Örebro för barn

Väl vid Karlslunds herrgård med trädgård, låt barnen upptäcka barnens trädgård. Här får alla springa av sig och leka kurragömma i långa tunnlar eller gå på upptäcktsfärd i den långa häcklabyrinten. Perfekt sätt att uppleva Örebro för både barn och vuxna!

Herrgården i Karlslund med höstlöv i förgrunden.
Herrgården i Karlslund

Fler barnvänliga tips i Örebro