fbpx

Äventyrsdygn med barnen i Örebro

Barnens favoriter
Publicerad 2020-08-28 / Uppdaterad 2020-09-17
Har du 24 timmar? Då har vi ett förslag.

Välkommen till äventyrsstaden Örebro! Såhär kan ni spendera en äventyrlig helg med barnen. Håll i er, för ni kör vi!

Upplevelsebada på Lost City

När ni har checkat in på ert hotell i stan gäller det att plocka ur badkläderna på direkten - för nu bär det av till den täta djungeln bland vattenfallen, vågorna och de vilda forsarna på Gustavsviks upplevelsebad Lost City. Utforska de mystiska ruinerna och kasta dig ut i Sveriges häftigaste vattenrutschbanor – Jungle Escape, Treasure Hunter och River Run. Här finns även café och restaurang så ni lätt kan fylla på med energi för mer äventyr.

En gul vattenrutschkana och en hängbro av rep syns ovanifrån. Två barn leker och springer.
Lost city

Skatepark och middag på stan

På vägen till Lost City, i Drottningparken, ligger Örebro Skatepark. Skateparken är komplett med ett stort bowl-område och en fullstor kidney bowl, stora streetytor med flatrails, curbs, manualpads, eurogap, ledges och mycket mer.

Tillbaka till hotellet för att pusta ut lite innan det är dags för middag. Vad är ni sugna på? Kanske thaimat på Coco Thai, grekiskt på Efesos eller varför inte småplock på spanskinspirerade Pinchos?

En ung kille skejtar på en ramp.
Örebro Skatepark

Ännu mera lek och bus i Örebro

Efter en härlig frukostbuffé är ni redo för dag två. Ta en tur till trampolinparadiset Megafun och lek loss bland foampit, slamdunk, hinderbanor och i free jumparenan. Föräldrarna kan ta det lite lugnt i restaurangen och titta på! Av så mycket lek och bus blir man garanterat hungrig, ta en sväng till Hamburgerbruket strax utanför stan. Här finns det smidig parkering precis utanför och mättande burgare med olika tillbehör.