SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
För barn

24 h äventyr med barnen i Örebro

Publicerad 2020-08-28 / Uppdaterad 2023-09-11
Har du 24 timmar? Då har vi ett förslag.

Välkommen till äventyrsstaden Örebro! Såhär kan ni spendera en äventyrlig helg med barnen. Håll i er, för ni kör vi!

Upplevelsebada på Lost City

När ni har checkat in på ert hotell i stan gäller det att plocka ur badkläderna på direkten - för nu bär det av till den täta djungeln bland vattenfallen, vågorna och de vilda forsarna på Gustavsviks upplevelsebad Lost City. Utforska de mystiska ruinerna och kasta dig ut i Sveriges häftigaste vattenrutschbanor – Jungle Escape, Treasure Hunter och River Run. Här finns även café och restaurang så ni lätt kan fylla på med energi för mer äventyr.

En gul vattenrutschkana och en hängbro av rep syns ovanifrån. Två barn leker och springer.
Lost city

Skatepark och middag på stan

På vägen till Lost City, i Drottningparken, ligger Örebro Skatepark. Den är en av Sveriges största skateparker och komplett med ett stort bowl-område och en fullstor kidney bowl, stora streetytor med flatrails, curbs, manualpads, eurogap, ledges och mycket mer.

Tillbaka till hotellet för att pusta ut lite innan det är dags för middag. Vad är ni sugna på? Kanske thaimat på Coco Thai, grekiskt på Efesos eller varför inte småplock på spanskinspirerade Pinchos? Här finns tips på restauranger i Örebro.

En ung kille skejtar på en ramp.
Örebro Skatepark

Ännu mera lek och bus i Örebro

Efter en härlig frukostbuffé är ni redo för dag två. Ta en tur till trampolinparadiset JumpYard och lek loss bland foampits, klätterväggar, linbana och gokartbana. Föräldrarna kan ta det lite lugnt i restaurangen och titta på! Av så mycket lek och bus blir man garanterat hungrig, ta en sväng till Hamburgerbruket strax utanför stan. Här finns det smidig parkering precis utanför och mättande burgare med olika tillbehör.

Mer inspiration till barnens Örebro

En röd, inglasad rutschkana i ett vattenland som täcks av ett transparent tak.
För barn

11 tips till barnens bästa Örebro

Semesterdags med familjen i Örebro? Lek, bus och upplev Örebros klassiska sevärdheter. Perfekt för barn med spring i benen! Här kommer tips på roliga saker för barn att göra.
För barn

Stora Holmen

Stora Holmen är barnens egen ö i Örebro. Här finns Lillputt-tåget, färjan Wictoria, en liten lantgård, minikaruseller och glasskiosk.

Inspiration från andra kategorier

Staden

Besök Biologiska museet i Örebro

Mat & dryck

Det ultimata picknickmyset

Natur

Paddla kanot i Örebro