Barnens favoriter

Weekend med barn i Örebro

Publicerad 2021-12-02
Resebloggaren Lina Sjölund var i Örebro med sin familj under höstlovet. Upplevelsebad på Lost City, gofika på slottet och lagom läskiga aktiviteter för barnen i Spökstaden var deras favoriter!
Lina turistade i Örebro på höstlovet med sin familj.

Vad tycker du om Örebro som höstlovsstad?

"Det finns så otroligt mycket att göra och även ett varierat utbud som passar såväl stora som små. Det var även bra att det fanns en del gratis aktiviteter."

Vad hittade ni på under helgen i Örebro?

"Vi började dagen med att besöka Spökstadens zon i Slottsparken. Där var allt gratis och det fanns ett stort utbud av aktiviteter. Sedan promenerade vi i solskenet bort till Wadköping och åt god lunch på Gamla Örebro och kollade runt. Sedan promenerade vi tillbaka till Örebro slott och gick på Labans bokstavsjakt och äldsta sonen gick på Drottning Blankas utmaning med sin pappa. På kvällen gick vi på spökvandring som var väldigt spännande och åt en god middag på Mocca Deli. På söndagen åkte vi till Gustavsvik och och badade i deras upplevelsebad Lost City. Det var riktigt skoj också, så pass att barnen ville inte åka därifrån!"

På höstlovet förvandlas Örebro slott till Spökslottet.

Vad tyckte ni var roligast att göra i Örebro?

"Det var så mycket som var roligt under vår helg i Örebro! Min äldsta son på 11 år gillade spökvandringen på kvällen, den fångade verkligen hans intresse. Guiden var verkligen riktigt bra och berättade med stor inlevelse om allt spännande som har hänt på slottet. Min yngsta son på 5 år gillade upplevelsebadet Lost City. Han älskar bad och vattenrutschbanor och hade nog kunnat vara där ännu längre. Personligen gillade jag Wadköping mycket, det var så vackra byggnader och lunchen på Gamla Örebro var riktigt god och lokalproducerad."

Under höstlovet (och andra helger året om) finns massor att göra för barn.

Vad kommer ni göra nästa gång ni åker till Örebro? 

"Vi skulle vilja göra om hela resan rakt av för den var så lyckad. Barnen pratar fortfarande om allt roligt som de gjorde. Men vi skulle väldigt gärna vilja åka till Gustavsvik och campa och bo över där och uppleva Lost City även sommartid. Både barnen och jag gillar Yoump, så det vore skoj.  Jag skulle även kunna tänka mig testa flera restauranger. Vi gick förbi flera som såg otroligt mysiga ut."

Rum 221 på Clarion Hotel Örebro, även kallat Spökrummet, sägs vara hemsökt av gäster som aldrig har checkat ut...

Fler tips för barnfamiljen i Örebro

Två blonda barn leker på en turkos leksaksbil.

48 timmar i Örebro för barnfamiljen

Boka hotell i Örebro Här finns tips på hotell om vill stanna lite längre i Örebro. Dag 1: Upplevelsebada på Lost City När ni har checkat in på ert hotell…
Två mönstrande handskbeklädda händer håller om ett rött cykelstyre.

Fart och fläkt för hela familjen

Cykla downhill på Kvarntorpshögen  Här finns leder för alla nivåer av downhillcyklister och med ankarliften kommer du upp de 100 höjdmetrarna utan att trampa. Det finns även leder för barn och nybörjare,…
En röd, inglasad rutschkana i ett vattenland som täcks av ett transparent tak.

5 tips för busiga barn i Örebro

1. Spöket Laban på Örebro slott I Örebro finns ett riktigt slott med vallgrav mitt i staden. Omgiven av Svartån, som skulle stoppa fienderna att komma in, har slottet stått…
En äldre kvinna i ljusblå klänning spelar minigolf och ska precis putta bollen mot hålet.

Spela minigolf i Örebro

Minigolf är en perfekt aktivitet för både stora som små! Utmana dig själv eller någon annan i en runda. Hur många hole-in-one kan du få på?
En ung kille skejtar på en ramp.

Äventyrsdygn med barnen i Örebro

Välkommen till äventyrsstaden Örebro! Såhär kan ni spendera en äventyrlig helg med barnen. Håll i er, för ni kör vi! Upplevelsebada på Lost City När ni har checkat in på…