En lyxig staycation på landet

Stanna kvar
Publicerad 2020-08-17 / Uppdaterad 2020-09-22
Äntligen semester och dags att njuta ordentligt. En slowcation är en övernattning på hotell eller liknande, där fokus är att bara vara. En semester att ta det lite lugnt och landa för en stund.
Taggar:
#slowcation

Ta hand om dig själv och gå ner i varv. Njuta en mysig middag där den kulinariska upplevelsen tävlar med den härliga miljön om att fånga din uppmärksamhet. Här får du tre idéer för en lyxig slowcation på landet utanför Örebro.

Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog

Första resan går mot Sjökrogen i Katrinelund. Väl framme hamnar du i en oas av lugn och ro. Där gösen på tallriken kommer direkt från den vackra Hjälmaren strax intill ditt bord. Där du kan bada både i sjön och i hotelldelens pool.

Ta en avkopplande skogspromenad eller bara sitta tyst en stund på bryggan och ta in de storslagna vyerna. Kanske se en havsörn eller en fiskgjuse. Sedan traska upp till värdshuset intill och avnjuta en fika på verandan innan det äntligen är dags att försjunka i den där boken som du så länge försökt få tid till att läsa. 

"Vakna till vågskvalp och kvittrande fåglar" Läs mer om Katrinelund Gästgiveri och Sjökrog.

Solnedgång över en sjö. Till vänster skymtar en terrass med människor sittandes vid bord.
Katrinelunds Sjökrog. Foto: Hanne Marit Tobiassen

Boo Natur

Den andra resan tar fart mot Boo natur. Djupt inne i de djupa skogarna där Närke möter Östergötland och Sörmland. Och där namnet på den närbelägna byn Hjortkvarn inte är en slump. Här finns det vilda inpå knuten och även här består menyn till största delen av närproducerade delikatesser.

Menyn skiftar efter säsong och varje middag blir därför en unik upplevelse. Sov gott i något av hotellrummen och ge dig sen ut på en stilla morgonpromenad. Kanske har du turen att uppleva det säregna skådespelet när naturen vaknar? Mer rofyllt än så kan en slowcation knappast bli.  

Boo natur

Loka Brunn

Att varva ner på Loka Brunn är en trehundraårig tradition. I svunna tider reste folk från när och fjärran till den lilla kurorten i hjärtat av Bergslagen för att dricka det hälsobringande vattnet. Numera när Lokavatten går att få tag på i hela landet, är det annat som lockar. Framför allt den goda maten, spaavdelningen och den rofyllda naturen i den vackra Lokadalen. Men också själva upplevelsen av en klassisk kurort, med sin speciella träarkitektur.

Strosa runt bland de 54 byggnaderna och insup atmosfären av en plats där människor mått gott i hundratals år. Avsluta med ett dopp i den lilla sjön. Slut ögonen och njut av din bara-vara-helg.

Loka brunn
Loka brunn