fbpx

Fart och fläkt för hela familjen

Barnens favoriter
Publicerad 2020-08-24 / Uppdaterad 2021-06-01
Kan varken du eller dina barn sitta still? Örebro är fullt av aktiviteter och så här kommer 5 tips för dig som är äventyrlig!

Cykla downhill på Kvarntorpshögen 

Här finns leder för alla nivåer av downhillcyklister och med ankarliften kommer du upp de 100 höjdmetrarna utan att trampa. Det finns även leder för barn och nybörjare, där man utan lift kan ta sig fram över hinder och kurvor i egen takt. Läs mer på deras hemsida eller känn gravitationskraften genom denna video!

Två mönstrande handskbeklädda händer håller om ett rött cykelstyre.

Satsa högt i Sörbybacken

I Sörbybacken kan du utmana kompisarna i höghöjdsbanan, som kombinerar klättring, lek och äventyr. Du kan också susa fram genom trädtopparna i zipline-banan, spela fotbollsgolf eller varför inte paintball? Läs mer om Sörbybackens utbud och öppettider på deras hemsida

Familjen Åkerstrand vloggar om Sörbybacken.

Kika in familjen Åkerstrands video där de testar på Sörbybackens zipline och pizza!

Äventyra i Varbergaskogen och VOX-parken

I Varbergaskogen och VOX-parken kan du ta med hela familjen på en händelserik promenad i skogen. En sagostig, tarzandjungel och klättervägg är bara några av de äventyrliga aktiviteter ni kan upptäcka. I skogen kan man kolla efter målade stenar och träskulpturer och annat kul. 

Gå Lilla vandringsslingan vid Ånnabodasjön

Här får de allra minsta äventyrarna vara med och upptäcka skogsmulles barnvagnsvänliga vandringsslinga med massor av roliga frågor och tips om naturen längs vägen. Slingan ligger i nära anslutning till vattnet, och när ni är färdiga kan ni slå er ner för en grillkväll eller dopp i sjön.

En skylt med information om barnvandring i skogen.
Lilla vandringsslingan startar i Ånnaboda.

Inspireras av andra kategorier