Fart och fläkt för hela familjen

Barnens favoriter
Publicerad 2020-08-24 / Uppdaterad 2020-09-17
Kan varken du eller dina barn sitta still? Örebro är fullt av aktiviteter och så här kommer 5 tips för dig som är äventyrlig!

1. Cykla downhill på Kvarntorpshögen 

Här finns leder för både alla nivåer av downhillcyklister och med ankarliften kommer du upp de 100 höjdmeterna utan att trampa. I helgen är det dessutom extraöppet! Det finns även leder för barn och nybörjare, där man utan lift kan ta sig fram över hinder och kurvor i egen takt. Läs mer på deras hemsida eller känn gravitationskraften genom denna video!

Två mönstrande handskbeklädda händer håller om ett rött cykelstyre.

2. Sörbybacken

I Sörbybacken kan du utmana kompisarna i höghöjdsbanan, som kombinerar klättring, lek och äventyr. Du kan också susa fram genom trädtopparna i zipline-banan, spela fotbollsgolf eller varför inte paintball? Läs mer om Sörbybackens utbud och öppettider på deras hemsida

Familjen Åkerstrand vloggar om Sörbybacken.

Kika in familjen Åkerstrands video där de testar på Sörbybackens zipline och pizza!

3. Varbergaskogen och VOX-parken

Här kan du ta med hela familjen på en händelserik promenad i skogen. En sagostig, tarzandjungel och klättervägg är bara några av de äventyrliga aktiviteter ni kan upptäcka. I skogen kan man kolla efter målade stenar och träskulpturer och annat kul. HÄR kan du läsa om alla fantastiska saker Varbergaskogen erbjuder!

4. Lustiga landet

Här får barnen (och kanske även barnen i de vuxna) chans att springa av sig ordentligt, med allt från inte-nudda-marken-bana till Fluffs labyrint och Monsterkampen. Mer om attraktioner och öppettider hittar du på Lustiga landets hemsida

5. Lilla vandringsslingan Vid Ånnabodasjön

Här får de allra minsta äventyrarna vara med och upptäcka skogsmulles barnvagnsvänliga vandringsslinga med massor av roliga frågor och tips om naturen längs vägen. Slingan ligger i nära anslutning till vattnet, och när ni är färdiga kan ni slå er ner för en grillkväll eller dopp i sjön.

Inspireras av andra kategorier