Lokala smaker

Gårdskaféer utanför Örebro

Publicerad 2020-08-12 / Uppdaterad 2021-08-25
Strax utanför Örebro finns flera gårdskaféer för dig som gillar att fika gott och länge. Varför inte åka till ett gårdskafé som en dagsutflykt?

Att fika på ett gårdskafé är mer än bara kaffe, te och kaka. Det kan vara målet med en utflykt, en chans att smaka lokala råvaror och en stunds gemenskap i fina omgivningar. I Örebro med omnejd finns många smultronställen för dig som gillar att fika länge och lyxigt. Här är våra tips på kaféer som passar för en dagsutflykt!

Tips: Dubbelkolla öppettiderna innan du besöker kaféerna, då vissa har öppet varierande tider och dagar.

Smultrongården, Dyltabruk

Norr om Örebro, bland hästhagar och blomsterängar, ligger Smultrongården som både är butik och kafé. En cykeltur hit tar ungefär en timme. På Smultrongården finns sötsaker, matiga rätter och fina saker till hemmet och garderoben. Delägaren Adams lyxiga räkmacka har blivit vida känd – kan du ana vilken den hemliga ingrediensen i receptet är?

En svart skylt i gammeldags stil med texten Smultrongården sitter på en röd timmerbyggnad.

Tiveds kafferosteri och kafé, Tived

Ett stenkast från sjön Unden i trolska Tiveden ligger Tiveds Kafferosteri och kafé - ett gårdskafé med naturen precis runt hörnet. Pajer, fikabröd och de berömda våfflorna stillar sötsuget och ger energi att upptäcka mer av den fina naturen runt omkring. Tips! Deras outdoorkaffe är perfekt att köpa med sig och brygga själv över öppen eld.

En hand håller i en kaffepanna utomhus.

Tant Grön, Vintrosa

Bland trädgårdsbuskar, prunkande pelargoner och kryddiga örter kan du njuta av en långfika med gröna inslag hos Tant Grön. Kaféet erbjuder inredning, ”utredning”, växter, fika och mat i sin gröna oas i Vintrosa utanför Örebro.

Foto: Tant Grön

Lanna Bokcafé, Lanna

En riktigt bra bok kan vara det bästa sällskapet på en mysig fika! På Lanna bokcafé i Vintrosa kan du fika på godsaker av lokala råvaror och botanisera i det breda utbudet av böcker.

Foto: Lanna bokcafé

Vad andra säger om Örebro

Resebloggaren Fantasy Dining har testat restauranger i Örebro

"Vad sägs om att äta middag nära naturen vid en rofylld sjö, inne i ett slott, i en tortyrkammare eller kanske i ett kapell? I Örebro och i trakterna runt om finner man flera restauranger och matupplevelser utöver det vanliga."

Inspiration från fler kategorier

Strax utanför

Lantliga kaféer och utflykter i naturen

Natur och äventyr

Garphyttans nationalpark

Stanna kvar

Slowcation i Örebro