fbpx

Hallå där Domingos Ramos de Souza

Fokus på
Publicerad 2020-10-07 / Uppdaterad 2020-10-14
I torsdags gick Örebrogalan av stapeln, i år digitalt via NA:s livesändning. Ett av galans mest uppmärksammade pris är Årets örebroare som röstas fram av NA:s läsare. Thoraxkirurgen Domingos Ramos de Souza vann örebroarnas hjärtan och tog hem priset Årets örebroare! Här ger han sina bästa tips för en hösthelg i Örebro.
Taggar:
#hallå där
Årets örebroare 2020, Domingos Ramos de Souza.

Berätta lite om dig själv! Vem är du?

Jag kommer från en mindre ort utanför Rio de Janeiro, Brasilien, som heter Sao Pedro da Aldeia. Jag läste medicin i Rio där jag sedan arbetade som läkare inom allmän-, kärl- och slutligen thoraxkirurgi.

Jag flyttade till Sverige 1987 då thoraxkirurgen Volmer Bonfim, som också är från Brasilien, startade en hjärtkirurgisk verksamhet här i Örebro och erbjöd mig att jobba med honom. Sedan blev jag kvar i Örebro och har arbetat på kliniken sedan dess, alltså i 33 år. Jag har tre underbara barn här i Sverige och även en dotter i Brasilien.   

Vilket är ditt favoritställe i Örebro?

Jag tycker att Stadsparken är ett otroligt fint ställe - framförallt på våren och sommaren! Men Örebro som helhet är en fin och bra stad med många naturområden, vilket jag gillar.

Vilka är dina bästa tips för en härlig hösthelg i Örebro?

En härlig promenad runt Naturens hus i Osets naturreservat och besöka den trevliga restaurangen är något jag uppskattar mycket, speciellt den här tiden på året!

Mer om Årets örebroare

Domingos Ramos de Souza är verksam vid Universitetssjukhuset i Örebro och har forskat om bypassoperationer. Han har utvecklat en teknik vid som förbättrar livskvaliteten för hjärtpatienter och som nu används över hela världen.

Läs mer om Stadsparken

En blommande oas i Örebro

Stadsparken är en grön oas med många vackra blomsterarrangemang och skulpturer i centrala Örebro.

Läs mer om Osets naturreservat

Naturens hus och Oset/Rynningeviken

Ett stenkast från slottet ligger naturreservatet Oset och Rynningeviken, som är många örebroarens favoritställe för att promenera, cykla och fika.