Fokus på

Julmarknader i Örebro

Publicerad 2021-11-22 / Uppdaterad 2021-11-24
Nu är det dags att ladda inför jul! Här tipsar vi om mysiga julmarknader i Örebro och strax utanför, som verkligen höjer julstämningen till max.
Taggar:
#jul #marknad

Klassiska, mysiga, välsmakande, vackra och stämningsfulla... ja, vi kan inte annat än att älska julmarknader! Strosa bland hantverk, godsaker och fina presenter. Knapra på rostade mandlar, sippa på värmande glögg och shoppa fina julklappar. Passa på att köpa fint hantverk och fylla skafferiet med lokala godsaker. Ja, att gå på julmarknad är ett säkert sätt att komma in i riktigt härlig julstämning!

Mörk kväll och ett julbelyst fönster i Örebro.

Julmarknader i Wadköping

Julpynt, julmat, tomtar och annat som julen hör till bjuds det på i Wadköping. Lyssna på julsånger utomhus, ta en mysig julfika eller gå slingan ”Tomtespår”. Julmarknaderna i Wadköping är något extra!

Julmarknader i Wadköping är populära bland stora och små.

Julmarknad i Karlslund

Karlslunds hembygdsförening anordnar en traditionell och stämningsfull julmarknad den 27 november kl. 11-16. Kaffe, glögg, choklad med vispgrädde, korv och ny grillade hamburgare står på menyn. Det blir även chokladhjul, lotterier, fiskdamm och ponnyridning. Dessutom finns chans att åka häst och vagn.

Julmarknader i Lindbacka bruk

Alla lördagar i advent bjuder Lindbacka bruk in till mysiga julmarknader! I den mysiga bruksmiljön kan du botanisera bland god mat och dryck, köpa delikatesser, kaffe, julblommor, kransar och hantverk till dig själv - eller varför inte som klappar att lägga under granen?

Lindbacka bruk bjuder på julmarknader alla lördagar i advent.

Julstämning på Frövifors Pappersbruksmuseum

Den 20-21 och 27-28 november är det extraöppet med julstämning på Frövifors Pappersbruksmuseum. I den gamla, fina industrimiljön vid pappersbruket i Frövi kan du skapa juldekorationer i tomteverkstaden och julfika på gården. Löser du entré till museet, kan du även kolla in de tre utställningarna: Studio FideliPapperssamlarna och På Tapeten.

Julmarknad i Nora

Den 4-5 december 2021 kl. 10-16 är det Noras årliga julmarknad. Hantverk, gårdsprodukter, julkonserter och marknadsknallar får den julpyntade trästaden Nora att sjuda av julstämning. Missa inte julsmakerna hos Nora glass!

Julmys i Nora

Julmarknad på Östansjö Trädgård

Marknadsstånd med kransar, keramik, delikatesser, betong, återbruk, karameller, jakt & fritid, sylt, glögg, stickat, sytt, blommor... Ja, du hör ju hur mycket fint det finns hos Östansjö Trädgård! 25 minuter från Örebro (utanför Hallsberg) finns den fina trädgården med julstämning. Den 5 december kl. 11-16 öppnar de upp för en stämningsfull dag i julens tecken.

Fler juliga tips

Lokala smaker

Julmusten - ett måste!

Lokala smaker

Närke - korvens rike

Staden

Jul i Örebro

Lokala smaker

Egastronomiska upplevelser