Kulturera mera

Just nu
Publicerad 2020-09-17 / Uppdaterad 2020-10-08
Hösten är som gjord för att bänka sig på bio och botanisera bland konstverk. Här är tipsen för dig som vill ha en dos kultur!

Stackars Birger på Örebro Teater

Pjäsen bygger på Martina Montelius Storytel Original, en serie skriven exklusivt för ljudbokstjänsten Storytel, som skrevs under #metoo-hösten och som har kallats för den första #metoo-romanen. Nu får berättelsen urpremiär som pjäs.

Ur Örebro Teaters pjäs Stackars Birger. Foto: Kicki Nilsson

Konst på en kvart på Konsthallen

Varje tisdag, onsdag och torsdag kl. 12.15 bjuder Örebro Konsthall på en kort och kostnadsfri introduktion till utställningen. Tanken är att erbjuda en liten dos konst, som till och med hinns med på lunchrasten.

Bio på Bio Roxy

Vad passar bättre i höstmörkret än att krypa upp i biostolen och njuta av en riktigt bra film? Bio Roxy är Örebros kommunala biograf sedan 1989. och faktiskt en av Sveriges äldsta biografer som fortfarande är i drift. Här kan du läsa aktuellt program och boka biljetter.

Konst på hög i Kumla

Kvarntorpshögen är ett unikt industriminne som idag är ett populärt utflyktsmål, mycket tack vare den konditionsutmanande "Trappan" och det fina skulpturområdet ”Konst på Hög”. Till och med sista september är bommen till bilvägen upp på högen öppen dagligen 10.00-20.00. Skulpturutställningen kan också besökas till fots dygnet runt via trappan.

Konstnärligt talat på Örebro Teater

Konstnärligt talat är en samtalsserie som anordnas av Örebro Teater. Regissörer, dramatiker, scenografer, kostymdesigners och skådespelare berättar om sina drivkrafter, framgångar och utmaningar. Serien tar plats i teaterns restaurang Rosengrens skafferi så det finns möjlighet att äta i samband med samtalet.

Streamade konserter på Örebro Konserthus

Under hösten 2020 sänder Svenska Kammarorkestern sex streamade föreställningar från Örebro Konserthus. De har även ett ordinarie program som du kan läsa här.

För en ”kulturtant” som jag glädjer jag mig åt att Örebro teater och Konserthuset kommit igång. Örebro kan verkligen stoltsera med sitt rika kulturutbud. Inga gnällspikar här inte!

Örebroare