Örebroarnas Örebro

Staden
Publicerad 2020-09-11 / Uppdaterad 2020-09-30
Vilka kan Örebro allra bäst? Örebroarna såklart!

Örebroare är inte alls så gnälliga som man kanske kan tro på dialekten. Tvärtom faktiskt. Det finns 150 000 örebroare och många vill dela med sig av sina örebroiga tips.

Romantik

Omgivningarna runt Karlslunds herrgård och upp till fallen. Ljudet av vatten, vacker natur och historia!

Örebroare

Jag gillar natur och tycker därför att en plats utomhus passar bäst för ett romantiskt möte. En promenad längs med ån mot stadsparken där man dukar upp picknick i rosenträdgården vid stadsträdgården passar bra tycker jag. Att sedan promenera vidare tillsammans genom parken i ljumna vindar en sensommarkväll, följa ån och titta på solnedgången. Romantiskt!

Örebroare
Rosengården Stadsparken

Ut i naturen

Det finns så många fina leder att promenera på Bergslagsleden. Korta, långa med eller utan övernattning. Miljön är magisk på flera ställen. Sen får vi inte glömma alla fantastiska svampskogar! Läget gör att vi har en stor artrikedom!

Örebroare

Vår familj med barn på ett och fem år brukar åka till Rusakulan och Skrikarboda. Det är mysigt och kul för både barn och vuxna. Det finns även vindskydd med grillplats på båda ställena så vädret blir aldrig ett hinder.

Örebroare
Utsiktsplats Rusakulan

Vid vatten

Solnedgången är magisk att titta på vid Hjälmarbadens badplats!

Örebroare

En gång varje sommar brukar vi åka över till Vinön, ta en glass och strosa runt lite. Det är ett fint ställe och nästa gång ska vi ta med cyklar tänkte vi. Räkbåten är också en återkommande sommaraktivitet på Hjälmaren liksom ett besök på Katrinelunds gästgiveri - godare mat finns inte och utsikten är fantastisk!

Örebroare
Solnedgång över en sjö. Till vänster skymtar en terrass med människor sittandes vid bord.
Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog

Wow-faktor

Stadskärnan! Slottet! Ån! Wadköping! Naturens Hus!

Örebroare

Jag skulle starta vid slottet o sedan promenera genom slottsparken ner till Stadsträdgården där vi äter lunch. Vidare längst ån ner till slussen, Oset och Rynningeviken. Vi tar en fika vid Naturens Hus och går sedan tillbaka fast på andra sidan ån. Stannar till i Wadköping o äter glass gör vi naturligtvis. Ojojoj vilken höjdardag. Tror inte att jag väntar på att få besök utan gör detta ändå.

Örebroare
Trädecket med utsikt över Örebro slott

Njuta av solen

På någon uteservering med ett glas bubbel, i soligt läge såklart!

Örebroare

Allra helst sitter jag vid vattnet och njuter av solen. En promenad från Wadköping ut mot Oset där man kan hitta en tom parkbänk med utsikt mot vattnet, alternativt följa Svartån åt andra hållet ut mot Hästhagen och Karlslunds herrgård där det finns massor av fina platser utmed ån.

Örebroare
Längs Svartån

På utflykt

Jag rekommenderar alla att ta en utflykt till Krogensomintefinns, för att få en matupplevelse utöver det vanliga. Så fantastisk mat och dryck, i spännande miljö!

Örebroare

Vi var och campade i Ånnaboda för första gången i helgen. Vi tog cyklarna och cyklade längs en av mountainbikelederna runt sjön. Det var mysigt att sitta längs vattnet och inta medhavd matsäck.

Örebroare
Mountainbike-leder i Ånnaboda

En tjej med krona i tyg står framför Örebro slott.

Selfieguide till Örebro

Staden
1. Kunglig selfie vid slottet En selfie med slottet i bakgrunden är en självklarhet i Örebro! För den bästa bilden finns olika alternativ. Trädäcket på Storgatan är en klassiker, här…
Stadsparken_8

Hemmaturista i Örebro

Staden
Här är listar vi Örebros klassiska sevärdheter som du absolut inte får missa. 1. Örebro slott Ett besök i Örebro är inte komplett utan ett besök på slottet! Mitt i…
Örebroarnas Örebro

Örebropepp

Staden
Vill du hänga med oss och följa med i våra pepputskick? Läs mer här och registrera. Älskar pepputskicken har gett oss massa nya idéer om vad vi kan göra! Örebroare