fbpx

Paddla SUP på Hjälmaren

Natur och äventyr
Publicerad 2021-02-15 / Uppdaterad 2021-03-04
Ta med dina vänner ut på ett alldeles eget SUP-äventyr, utforska nya platser eller bara kom bort från trängsel och brus. Kanske hittar du ditt alldeles egna smultronställe?

SUP står för Stand Up Paddling och är en surfingbräda i större storlek. Den har mer flytkraft och stabilitet än en vanlig surfingbräda, vilket gör det relativt lätt att stå upp och paddla. SUP är en kul aktivitet och annorlunda utflykt som passar de flesta!

Pop Up SUP i Katrinelund

Företaget Pop up SUP ligger i anslutning till Katrinelunds Gästgiveri och Sjökrog vid Hjälmarens strand, ungefär 2,5 mil utanför Örebro. Här kan du hyra en komplett SUP-utrustning eller följa med på en guidad tur.

Vid Katrinelund hittar du en riktigt fin badplats med stora öppna grönytor och utmärkt vatten med en långgrund och skön sandbotten. Med några enkla paddeltag är du snart mitt bland orörd natur och rikligt djurliv. På din SUP tar du dig lätt fram i vackra miljöer som annars kan vara svåråtkomliga att nå.

SUP-safari på Hjälmaren

SUP-safari är en guidad tur där du får en grundläggande genomgång av paddelteknik och säkerhet för att sedan ledas genom vackra naturområden och njuta av den avkopplande naturen med alla sinnen. I turen ingår enklare mat och dryck. Passa på att avsluta dagsutflykten på bästa sätt och njut av en god bit mat på Sjökrogen i Katrinelund.