SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Evenemang

Sommarkonserter i Örebro

Publicerad 2021-07-07 / Uppdaterad 2022-06-07
Varma sommarkvällar med bra musik - finns det något härligare? I sommar hålls flera utomhuskonserter i Örebro. Man kommer dessutom inta några riktigt häftiga scener, vad sägs om att lyssna på musik på 58 meters höjd eller inne på en borggård? Här listar vi några av sommarens konserter!

Livekonserter på Bakgården

I sommar kommer håller sportrestaurangen Kvarteret & Co livekonserter på Bakgården. Dylan LeBlanc, Matilda Wahlstedt och Linnea Sars är några av artisterna som kommer hit för att spela. På Facebook finns mer information om biljetter och tider.

Önskekonserten

Den 13 augusti går Önskekonserten av stapeln i Stadsparken! Den populära gratiskonserten med Svenska kammarorkestern och gästartister hålls i det gröna och lockar tusentals gäster varje år. Mer information kommer snart!

Sommarkonserter i Humlehagen

I den mysiga gläntan Humlehagen utanför Örebro kommer flera artister spela, sjunga och dansa sig genom hela sommaren. Några av de artister som du kan se i Humlehagen i sommar är Melissa Horn, Daniel Adams-Ray och Thomas Stenström.

Den 16 juli kommer även festivalen Kalas till Humlehagen! Då gästar bland annat Marcus Krunegård, Bob Hund och Gina Dirawi. Mer info om biljetter och artister hittar du på Kulturaktiebolagets hemsida.

Vinöns värdshus

På Hjälmarens största ö, Vinön, hålls regelbundet spelningar och musikkvällar på värdshuset. Några av de artister som kommer besöka ön i sommar är Larz-Kristerz, Timo Räisänen och Tomas Di Leva. Läs mer och se hela sommarprogrammet på Vinöns Värdshus hemsida.

Psst! Färjan från Hampetorp till Vinön är gratis och trafikeras av Trafikverket.

58 meter upp på Svampen

Hela 58 meter ovanför marken kan du ta del av härlig musik och njuta av utsikten över Örebro. Under hela sommaren kan du nämligen lyssna till flera konserter uppe på Svampens hatt! Läs mer och köp biljetter på Tickster.

Ett randigt vattentorp med blå himmel i bakgrunden.
58 meter upp i Svampen kan du uppleva flera konserter i sommar.

Konserter på Gustavsvik

Njut av grym musik, härlig stämning och god mat på Gustavsvik i sommar! Såväl Thomas Ledin som The Ark, Örebrobandet Millencollin och Lolita Pop gästar Gustavsviks scen. Läs mer om konserterna och köp biljetter hos Tickster. Uggla, Miss Li och Petter intar också Gustavsvik en sensommarkväll. Biljetter till den konserten finns hos Livenation.

Live at Heart

Den 31 augusti till 3 september är det återigen dags för Live at Heart! Du kan läsa mer om evenemanget, se alla artister och köp biljetter på Live at Hearts webb.

Live at Heart

Jakob Hellman på Örebro slott

Upplev den fantastiska akustiken i en intim konsert på slottets borggård! Jakob Hellman är äntligen tillbaka med ett nytt album. I sommar gästar han borggården i en intim konsert. Biljetter finns på Tickster.

Frimis live

På anrika Frimurarholmen arrangeras flera konserter i sommar. Med slottet som fond lirar bland annat Ana Diaz, Albin Lee Meldau och Cornelia Jacobs. Missa inte de här unika musikupplevelserna i sommar! Mer info och biljetter finns på Tickster.

Sommarkonserter på Stadsträdgården

I sommar kan du njuta av musik på Stadsträdgården! Tomas Andersson Wij & Mauro Scocco, Linnea Henriksson, Peter Jöback och Jill Johson är några av artisterna som uppträder i sommar. Mer information och biljetter finns på Stadsträdgårdens webb.

Musikkvällar hos Blåbergen

Litet, avskalat och nära - men med avstånd. Under flera kvällar i sommar kan du se Elias Lindén och Lisa Hübbinette uppträda på Blåbergens utomhusscen. Lirar gör även Vibes, som bjuder på skön musik från scenen. Läs mer och boka biljetter på Blåbergens webb.

Livesommar på Kulturterrassen

Kulturbistron bjuder in till livesommar på Kulturterrassen! Sommaren inleds av Christian Kjellvander och därefter följer bland annat Kleerup, Slowgold, Ellen Sundberg, Timo Räisänen, Caroline af Ugglas och Carl-Einar Häckner. Vid fint väder sker konserterna utomhus på terrassen ovan Svartån. Men vid risk för regn eller om det är ett stort band så sker framträdandet inomhus i Akustiken, men med dörrarna öppna ut mot terrassen. Köp biljetter på Tickster!