SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Evenemang

Sommarkonserter i Örebro

Publicerad 2021-07-07 / Uppdaterad 2023-05-10
Varma sommarkvällar med bra musik - finns det något härligare? I sommar hålls flera utomhuskonserter i Örebro. Vad sägs om att lyssna på musik på en mysig amfiteater, på 58 meters höjd eller mitt bland åkrar och ängar? Här listar vi några av sommarens konserter!

Sommarkonserter i Humlehagen

I den mysiga gläntan Humlehagen utanför Örebro kommer flera artister spela, sjunga och dansa sig genom hela sommaren. Några av de artister som du kan se i Humlehagen i sommar är Cornelia Jacobs, Jill Johnson, Miss Li och Thomas Stenström. 

Den 11 augusti är det även sommarstandup i Humlehagen! Då bjuder Henrik Nyblom, Petrina Solange, Magnus Betnèr och Jonatan Unge på ett gott skratt. Mer info om biljetter och artister hittar du på Kulturaktiebolagets hemsida

Under Bar Himmel

Upplev lantligt mysiga, naturnära musikkvällar mitt i city. På spelgården i Wadköping arrangeras Under Bar Himmel, ett mysigt och ombonat festområde med mat- och dryckesservering och aktiviteter som petanque och cornhole. I sommar gästas amfiteatern av artister som Hannes, Linnéa Henriksson och Dina Ögon. Läs mer och köp dina biljetter här.

Vinöns värdshus

På Hjälmarens största ö, Vinön, hålls regelbundet spelningar och musikkvällar på värdshuset. Några av de artister som kommer besöka ön i sommar är Thomas Järvheden, Thomas Di Leva och Caroline Af Ugglas. Läs mer och se hela sommarprogrammet på Vinöns Värdshus hemsida.

Psst! Färjan från Hampetorp till Vinön är gratis och trafikeras av Trafikverket.

58 meter upp på Svampen

Hela 58 meter ovanför marken kan du ta del av härlig musik och njuta av utsikten över Örebro. Under hela sommaren kan du nämligen lyssna till flera konserter uppe på Svampens hatt! Läs mer och köp biljetter på Tickster

Ett randigt vattentorp med blå himmel i bakgrunden.
58 meter upp i Svampen kan du uppleva flera konserter i sommar.

Konserter på Gustavsvik

Njut av grym musik, härlig stämning och god mat på Gustavsvik i sommar! Såväl Benjamin Ingrosso som Carola, Norlie & KKV och Hooja gästar Gustavsviks scen. Läs mer om konserterna och köp biljetter hos Tickster. Dessutom kommer inga mindre än Veronica Maggio och Miriam Bryant. Biljetter till den konserten köper du hos Ticketmaster.

Live at Heart

Den 30 augusti till 3 september är det återigen dags för Live at Heart! Du kan läsa mer om evenemanget, se alla artister och köp biljetter på Live at Hearts webb.

Live at Heart

Villa Strömpis sommarscen

På partyön Villa Strömpis arrangeras flera konserter i sommar. Med slottet som fond lirar bland annat Hov1 och Smash Into Pieces. Mer info och biljetter finns på Tickster.

Sommarkonserter på Stadsträdgården

I sommar kan du njuta av musik på Stadsträdgården! Weeping Willows, Nordman och Arvingarna är några av artisterna som uppträder i sommar. Mer information och biljetter finns på Stadsträdgårdens webb.

Fler konserter

Markoolio i Stadsparken den 1 juli
Håkan Hellström i Brunnsparken den 28 juli