SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Barn

Sportlovskul i Örebro

Publicerad 2023-02-10 / Uppdaterad 2024-03-11
En skolledig vecka mitt i vintern är som gjort för lek och bus. I Örebro finns roliga, mysiga, pirriga, pulshöjande och sportiga aktiviteter att njuta av. Här tipsar vi om några av dem!

Drakar på Örebro slott

Är det dags att fördjupa dina drakkunskaper? Titta hit! Här finns nämligen den sprillans nya utställningen Drakar. När du lärt dig om de vanligaste drakarna, har du skapat dig riktigt bra förutsättningar för att klara slottets drakutmaning. Utöver drakar finns ytterligare salar och vrår att upptäcka. Inte minst barnens torn, ett av slottets fyra torn där du kan leka och klä ut dig.

Slottet är öppet för nyfikna barn och deras anhängare alla dagar mellan 11-16 den 10 februari-3 mars.

När du ändå är i krokarna - passa på att ta en fikapaus på Lill-Annas slottscafé. Såhär i semmeltider finns det minst en anledning att fylla på med energi här.

Badäventyr på Gustavsvik 

Det är inte för inte som upplevelsebadet Lost City har gjort Gustavsvik till Örebros populäraste besöksmål. I en spännande djungelmiljö väntar äventyret bland ruiner, palmer, vattenforsar, laguner, vågbassänger, pooler och några av Sveriges längsta vattenrutschbanor. 

Äventyrsbadet Lost City från ovan.
Lost City på Gustavsvik

Vintersporta

Längdskidåkning i Ånnaboda

Om snön trots allt inte lyser vit utan med sin frånvaro finns ändå tröst för den som längtar ut till spåret. Ett upp till fem kilometer långt konstsnöspår tillfredsställer den mest skidsugne större delen av säsongen. Här hittar du spårkartor och aktuell information om snöläget. 

Skridskor

Ge dig ut på hal is! Att åka skridskor är en kul aktivitet för både stora och små. Vi lägre temperaturer är en tur på Hjälmaren ett måste. Men möjlighet till en svängom på isen finns även inomhus. På Trängens IP och Behrn Arena erbjuds allmänhetens åkning. Läs mer på Örebro kommuns webbsida.

Pulka

Pirret i magen och suset i snön. En perfekt sluttning och gofika mellan åken. Visst är det härligt att leka loss i pulkabacken? Extra roligt blir det när pulkabacken är mitt i stan! På sportlovet förvandlas Stortorget till ett pulkaparadis, med en stor backe som lockar fram det där speciella pulkapirret. Det kommer även att anordnas tävlingar och uppvisningar samt finnas tillfälle att prova på snowboard. Backen håller öppet vardagar kl. 10:00-18:00 och helger kl. 10:00-16:00 från 21 februari till 3 mars. Vill du åka pulka lite mer naturnära? Då hittar du våra bästa tips på pulkabackar här. 

Förra årets pulkabacke på Stortorget.

Experimentera på Tekniska kvarnen

I Karlslunds gamla kvarnbyggnad finns ett spännande tekniskt museum fyllt av upplevelser som passar alla. Ett självklart utflyktsmål för alla som vill lära sig något nytt – eller bara ha riktigt roligt! Hur fungerar vatten och avfall? Lär dig mer om elektricitet eller se den jättestora modelljärnvägen.

Besök historiska Wadköping

Prova på att svarva och fäktas i Örebros friluftsmuseum Wadköping. Strosa runt och kolla in hantverksbutiker, restaurang, bageri, kafé, museum och historiska vackra miljöer. I Stadsparken alldeles intill hittar du den nya lekparken Lilla Wadköping med lekhusen Cajsa Wargs stuga och en liten skola.

Var kreativ på Kulturkvarteret

Konstutställning, skaparverkstad och kanske Sveriges mysigaste bibliotek? Hos Kulturkvarteret är det alltid full aktivitet och roliga saker på gång, extra mycket när det är lov.

Öppen ateljé på Örebro konsthall

Låt kreativiteten flöda och skapa fritt i konsthallens egen ateljé. Det är gratis och öppet tisdag, onsdag och torsdag under sportlovsveckan.

Biomys på Roxy

Varva vintersportandet med en mysig stund i biomörkret. På Bio Roxy visas filmer för hela familjen under lovet.

Bio Roxy

Fler tips för lovlediga

Kolla in Lov Örebro för fler tips på aktiviteter och evenemang som händer i Örebro kommun på sportlovet. Programmet fylls på efterhand som aktiviteter kommer in.

Fler sportiga aktiviteter?

Vill du fortsätta sporta dig utanför lovtider? Kolla in den här listan på lopp och tävlingar du kan delta i under 2024.

Hotellmys med familjen i Örebro

Hotellfrukost
Boenden

Hotell i centrala Örebro

Lyxigt hotell med extra allt eller budgetboende i all sin enkelhet? I Örebro finns många olika hotell med olika karaktär och prisklass att välja mellan.
En person ligger på mage i en säng med raggsockor på sig och läser ett magasin.
Boenden

4 tips för hotellhelgen i Örebro

Tips för en riktigt bra hotellhelg i Örebro! Familjemys, kompishäng eller ett lyxigt solodygn - här finns hotell för alla tillfällen.
En randig kudde i beige färger.
Boenden

B&B och vandrarhem i Örebro

Sov gott i charmiga och personliga bed & breakfasts och på vandrarhem i Örebro!