fbpx

Sportlov i Örebro

Barnens favoriter
Publicerad 2021-02-02 / Uppdaterad 2021-02-23
En skolledig vecka mitt i vintern är som gjort för lek och bus utomhus! I Örebro finns roliga, mysiga, pirriga, pulshöjande och sportiga aktiviteter att njuta av. Här tipsar vi om några av dem!

Ponnyridning och korvgrillning på Vinön

Sportlovsskoj på Vinön! Ta färjan från Hampetorp och njut av en annorlunda sportlovsaktivitet - på en ö. Från torsdag till söndag, kl. 11-16, erbjuder de våfflor i stugan och korvgrillning utomhus. Även Handelsboden är öppen. På lördag kl. 13-15 finns även ponnyhästar här så att de mindre barnen kan rida!

Lördagen den 27 februari kl. 13-15 ordnar Vinöns Värdshus korvgrillning - och dessutom ponnyridning för små och stora.

Mer information finns på värdshusets hemsida.

Sportlov i Ånnaboda

Äntligen sportlov i Örebro! Om barnen gillar snö är det friluftscentrat Ånnaboda i Kilsbergen som gäller. Här är vintervädret oftast mycket snöigare än i centrala Örebro. Dessutom anordnar First Camp Ånnaboda sportlovsskoj för barnen den 24-28 februari.

Två personer åker pulka nedför en snötäckt slänt.

Barnens Vasalopp

Här arrangerar First Camp Ånnaboda "Barnens Vasalopp" den 24-26 februari. De spårar en slinga på fotbollsplanen och sätter upp orienteringsklämmor så barnen får stämpla under loppets gång. Kort finns att hämta i receptionen och efter målgång blir det såklart belöning!

Grillat och annat gott i restaurangen

Inget riktigt sportlov utan after ski, eller hur? Den 26 februari erbjuder First Camp Ånnaboda pizzabuffé i restaurangen mellan 17.00-19.30. Den 27-28 februari står nygrillade hamburgare och varm choklad på menyn som serveras på altanen. Perfekt after ski för barnen! För de vuxna som också har sportlov i Örebro, finns annat gott att välja mellan på menyn.

Fler tips för sportlov i Örebro

Mer vinterinspiration

Tips för dig som vill kallbada

Vad ska jag tänka på innan jag kliver ner i vattnet? Hur ska jag vara klädd? Vad ska jag göra efteråt? Yogainstruktören och kallbadaren Annika Harrsjö tipsar om hur du badar vintertid på bästa sätt. Kom ihåg att alltid ha sällskap när du kallbadar!

Pulkaguide för stora och små

De bästa backarna i Örebro för pulkarace!

Slalom och snowboard i Sörbybacken

Här finns en backe med lift samt en barnbacke med band där de minsta kan lära åka skidor. För de som vill åka lite mer avancerat så har backen tillräcklig lutning för att utmana de flesta på både skidor och snowboard. Om du vill åka skidor i Örebro är Sörbybacken ett bra val om du har små barn och som vill testa åka skidor utför.

Hotellmys med familjen i Örebro

Hotellfrukost

Hotell i centrala Örebro

Stanna kvar
Lyxigt hotell med extra allt eller budgetboende i all sin enkelhet? Ett mysigt rum för de nykära eller sviten för hela kompisgänget? I Örebro finns många olika hotell med olika…
En person ligger på mage i en säng med raggsockor på sig och läser ett magasin.

Hemester på hotell i Örebro

Stanna kvar
Checka in på hotell i Örebro och upptäck staden med nya ögon – testa att vara turist för en helg! Här är 4 tips för en riktigt bra hotellhemester. På…
En randig kudde i beige färger.

B&B och vandrarhem i Örebro

Stanna kvar
Sov gott i charmiga och personliga bed & breakfasts och på vandrarhem i Örebro!