Strax utanför

Underbara utflykter

Publicerad 2020-09-17 / Uppdaterad 2021-06-07

Lediga dagar är som gjorda för att åka på upptäcktsfärd och hitta nya smultronställen. Strax utanför Örebro finns många natursköna platser, mysiga kaféer och fina kulturskatter. Varför inte åka till en plats du aldrig tidigare besökt? Låt nyfikenheten styra dagen - kanske kommer du hitta ditt bästa picknickställe, utkiksplats eller svampgömma just där!

För att ge dig några tips på vägen, delar vi gärna med oss av våra smultronställen. Här är några tips på dagsutflykter utanför Örebro.

Utflyktstips med fika och frisk luft

Lantliga kaféer och utflykter i naturen

"Bestig" Rusakulan och spana på kyrktorn, fika på Tant Grön och luncha på Smultrongårdens lyxiga räkmacka. Här är tipsen som fyller din helg med god mat och massor av frisk luft!

Utflykt med fine dining och vackra vyer

Upptäck södra Närke på en helg! Naturreservatet Skåle klint, White guide-restaurangen Boo natur och historiskt vackra Brevens bruk. Här finns både natur och kultur att njuta av.

Öliv för en dag

Vinön är Hjälmarens största ö och ett populärt besöksmål. Gör en dagsutflykt och upplev sjö- och ölivet för en dag!

Toppfika, vildmarksvandring och bistrolunch

Strax utanför Örebro finns fina sevärdheter och lokala matupplevelser, perfekta att upptäcka på en dagsutflykt från stan. Här är några förslag på turer med både mat och besöksmål.

Inspireras av andra kategorier

Staden

Stadsparken i Örebro - bland de vackraste i Europa

Staden

Wadköping

Barnens favoriter

5 tips för busiga barn i Örebro