Utflykter för lediga dagar

Just nu
Publicerad 2020-09-17 / Uppdaterad 2020-10-01
Bara för att du börjar jobba, är det ju inte slut på ledighet! Låter det som en omöjlig ekvation? Planera in utflykter på lediga stunder som helger och andra dagar som du kan förlänga semesterkänslan på. Hösthemestern är här!

1. Koppla av och ladda om på slowcation

Du kanske hört talas om begreppet slowcation? Det är en semester i långsamhetens lov, helt enkelt. Varva ner och göra så lite som möjligt för att njuta så mycket som möjligt! För att maxa din avkoppling, rekommenderar vi att checka in på hotell för att bara vara. Gärna med någon du tycker om, så kan ni lugn och skön kvalitetstid tillsammans! Vet du vilken slowcationtyp du är förresten?

2. Energi från naturen

Koppla av och ladda om kan du även göra i naturen. Hitta ditt äventyr på din nivå där du kan tanka ny energi från naturen! Bergslagsleden har förslag för både vandring och paddling. På Bergslagen Cycling kan du få inspiration till cykelturer i länet. Kanske en övernattning i tält eller en öppen raststuga längs vägen lockar dig som är lite mer äventyrlig?

En man vandrar i höstfärgad skog.

3. Låt nyfikenheten guida dig 

Åk till en plats du aldrig tidigare besökt. Låt nyfikenheten ta dig dit - kanske kommer du hitta ditt bästa picknickställe, utkiksplats eller svampgömma just där! Några av av våra favoriter är:

  • att ta med picknick från favoritkaféet och åka till naturreservatet Tåsta, norr om Örebro. Här finns fina kalkbrott och gläntor att njuta av lunchen i. Kom ihåg att ta med skräpet hem bara!
  • att "bestiga" Rusakulan och spana ut över slätten med kikare. Härifrån sägs det att man kan se hela 21 kyrktorn om vädret är klart.
  • att plocka svamp i... nej, det kan vi ju naturligtvis inte tala om!

Oavsett vart din nyfikenhet väljer att ta dig, hoppas vi det blir en fin och höstig utflykt. Är du ute en hel dag, får du dessutom chans att se det magiska höstljuset som skiftar - från den stillsamma morgonsolen till det lugna kvällsljuset.

Fler utflyktstips

Helgutflykt med fine dining och vackra utsikter

Upptäck södra Närke på en helg! Naturreservatet Skåle klint, White guide-restaurangen Boo natur och historiskt vackra Brevens bruk. Här finns både natur och kultur att njuta av.

Fler hemestertips

hostrusk

Det händer på slottet

Just nu
Hela oktober, med fokus på höstlovet vecka 44, händer en hel del ruskiga aktiviteter på slottet. Följ med Laban och Lillprins Bus på upptåg eller gå en spökvandring - antingen…
En kvinna i rött hår och en kvinna i svart hår har tekoppar i händerna och sitter tätt i en säng med brunt överkast.

Upplev hösten i Örebro!

Staden
Äntligen höst! Hitta svamp i skogen eller njut av svampsoppan på Svampen. Blir ruskig och romantisk på slottet eller boa in dig på hotell för en alldeles egen slowcation. Det…
Slowcation. Bilder: Per Knutsson.

Hemester på hotell i Örebro

Stanna kvar
Checka in på hotell i Örebro och upptäck staden med nya ögon – testa att vara turist för en helg! Här är 4 tips för en riktigt bra hotellhemester. På…