fbpx

Vi hjälps åt att ta ansvar

Just nu
Publicerad 2020-11-04 / Uppdaterad 2021-01-04
Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll avstånd till dina medmänniskor. Tillsammans kan hjälpas åt att begränsa smittspridningen av covid-19.
Taggar:
#corona #covid19

Information om coronaviruset (covid-19)

Webbplatsen krisinformation.se har samlat myndigheters och andra aktörers information om vilka restriktioner och rekommendationer som gäller för restaurangbesök, friluftsliv, camping med mera.

Information om coronapandemin på Krisinformation (sidan öppnas i nytt fönster).

Från och med den 3 november gäller skärpta allmänna råd i Örebro län. Alla som vistas här uppmanas att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Ytterligare information om de skärpta allmänna råden i Örebro län finns på krisinformation.se.

Tillfälligt stängda besöksmål i Örebro

Följande besöksmål i Örebro har stängt för tillfället. Detta är ingen komplett lista, utan vi rekommenderar att du kollar öppettiderna på respektive ställe om du planerar ett besök.

Örebro kommuns webbsida kan du läsa om om hur kommunens verksamheter anpassar sig till rådande restriktioner.

Två personer åker pulka nedför en snötäckt slänt.