fbpx

Vi hjälps åt att ta ansvar

Staden
Publicerad 2020-11-04 / Uppdaterad 2021-04-12
Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll avstånd till dina medmänniskor. Tillsammans kan hjälpas åt att begränsa smittspridningen av covid-19.
Taggar:
#corona #covid19

Ytterligare information om de skärpta allmänna råden i Örebro län finns på krisinformation.se. På Örebro kommuns webbsida kan du läsa om om hur kommunens verksamheter anpassar sig till rådande restriktioner.

Information om coronaviruset (covid-19)

Webbplatsen krisinformation.se har samlat myndigheters och andra aktörers information om vilka restriktioner och rekommendationer som gäller för restaurangbesök, friluftsliv, camping med mera.

Information om coronapandemin på Krisinformation (sidan öppnas i nytt fönster).

Från och med den 3 november gäller skärpta allmänna råd i Örebro län. Alla som vistas här uppmanas att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.
Två personer sitter på gräset och en cykel står parkerad intill.