fbpx

Sommar i Örebro

Fokus på
Publicerad 2020-12-09 / Uppdaterad 2021-03-01
Nu är det dags att börja drömma och planera för 2021! Vi har fyllt en sida med inspiration och tips på somriga saker i Örebro som vi längtar efter. Vad längtar du till?
Taggar:
#sommar

Nakna nattadopp, stans bästa burgare, mysstrosande i Wadköping, festivalfeeling med liveband i lador, soldäcksdejter framför slottet och att gå loco på loppis. Det och mycket mer längtar vi till! Vilka sommarkänslor längtar du till? Dela med dig av din bästa sommarlängtan på #ViLängtarOcksåTill.

Få inspiration till sommaren i Örebro

Nakna nattabad

Att svalka kroppen i en stilla sjö efter en varm sommardag, visst är det skönt? Omkring Örebro finns fina sjöar för de där härliga, men lite hemliga, nakna nattabaden.

Glassigt fika

Vi vågar nästan påstå att Örebro är ett glassrike. Intill Stadsparken finns både glassdesserter hos Ice cream & coffee och klassikern hallonmjukglass från Handelsboden! Dessutom är det nära till både klassiska Gó glass i Hjortkvarn och populära Götlunda glass i Arboga.

Bakisburgare

Råkade det bli lite för mycket igår? Då har vi lösningen, eller iallafall en lista på riktigt bra ställen som löser det! Oavsett om du gillar fågel, fisk eller mittemellan i hamburgerbröden, kommer du gilla Örebros burgarutbud. Och du, hamburgarna funkar utmärkt även om du inte är bakis. ;-)

Gå loco på loppis

Sommartid förvandlas Fellingsbro strax utanför Örebro till ett riktigt loppisland! Ta en heldag och botanisera bland gamla, fina ting och saker du inte visste att du behövde. Här tipsar vi om tre loppisar som du inte får missa.

Hitta vilse på vandringslederna

I Örebro län finns mil efter mil av vandringsleder. Berg, sjö, skog och skärgård – inom en timmes biltur från Örebro kan du uppleva många olika naturtyper och miljöer. Bergslagsleden slingrar sig som en pulsåder genom hela länet. Läs mer om de olika etapperna och få förslag på utflykter här!

"Ska vi ses på stan och fika?"

Vad vi längtar efter att kunna slänga iväg den frågan till en kompis! Att ses på stan, strosa i butiker och gå på kafé kan kännas avlägset nu. Snart kan vi umgås som vanligt igen. I Örebro finns många kaféer att välja mellan, så vi har gjort det lite enklare för dig med några fikaförslag.

Soldäcksdejt framför slottet

Vi kan inte lova att solen alltid skiner i Örebro. Däremot kan vi garantera att däcket är ett av de bästa ställena att njuta av strålarna på. Mellan Järntorget och Örebro slott finns trädäcket som är perfekt när du vill ta en paus i stadsturen. På köpet får du den bästa vyn över slottet!

Paddla från herrgård till regnskog

Om du känner för att paddla genom Örebro kan du starta kanotturen vid Hästhagen och avsluta i Hemfjärden. Svartån slingrar sig genom hela staden och tar dig förbi Karlslunds herrgård och Örebro slott med ett par lyft. Avslutningsvis kan du göra en avstickare in i den regnskogslika Lillån.

Festivalfeeling

Vi längtar tills vi kan fylla vår webb med ösiga festivaler, sköna musikkvällar och myllrande matmarknader. Till dess tipsar vi dig om att upptäcka allt annat Örebro har att erbjuda! Roliga saker att göra utomhus, avståndsvänliga aktiviteter och ett stort, digitalt kulturutbud - allt det och lite till hittar du på den här webben.

Lokala smaker och en kall i solnedgången

Det är något visst med sommarljuset. Särskilt i kombination med en fin middag, tillagat av lokala råvaror, och kall dryck till. På Sjökrogen i Katrinelund kan du få allt det - plus en vy över Hjälmaren som är finare än alla instagramfilter i världen.