Nu lanserar vi Soundtrack Örebro!

”Bit för bit”

Nästan sextio bidrag lämnades in till tävlingen Soundtrack Örebro och under sommaren har våra låtskrivare och producenter arbetat hårt för att färdigställa den slutliga låt och det ljudvarumärke som skall representera Örebro i många år framåt.

”Bit för bit” kommer att spelas offentligt för första gången under Jubileumsveckan. Ellen Hagerius - en lovande 15-årig örebrotjej - kommer att framföra en popversion av låten under invigningen av stora scenen framför slottet onsdagen den 12 augusti. Samma kväll framför Svenska Kammarorkestern sin version i samband med en konsert på stora scenen kl. 20.00.

Låtskrivarprocessen för Soundtrack Örebro har varit väldigt speciell. Kanske att en låt aldrig gjorts på det här viset förut. Örebroare och människor med ett hjärta för staden har lämnat in sina versioner med det enda kravet att själva platsen Örebro skall var inspirationen och utgångspunkten. Juryn plockade slutligen ut fyra bidrag från fyra låtskrivare som aldrig träffat varandra förut. Dessa kompositioner har nu skrivits om till ett gemensamt verk.

De fyra låtskrivarna är Peter Nygren, Henrik Skanfors, Lovisa Krantz och Jonas Hjelte. De har tillsammans med Örebroproducenterna på the Collab och Studio Rymdklang tagit fram två versioner av den slutliga låten. Det har dessutom skapats en instrumental version med Svenska Kammarorkestern, i arrangemang av Simon Bovin Schierup.

– Nu släpper vi låten fri och det är fritt fram att använda den, säger Anna Iderot Bjelke, marknadsstrateg på Örebrokompaniet. Tanken är att musiken ska hjälpa oss att skapa en känsla för Örebro och att den ska användas i så många sammanhang som möjligt.

Att skapa musik för en plats är inte nytt och Örebro har haft flera olika melodier tillägnat sig genom åren, men det som gör Soundtrack Örebro unikt är medskapandet. – Invånare så väl som professionella musiker har deltagit i processen och gemensamt skapat det som blivit vår låt. Det är vi som bor och verkar här som gemensamt bygger vår stad bit för bit avslutar Anna.

Låten med Ellen Hagerius finns på Spotify, Apple Music, iTunes, Google Play, Amazon, Rhapsody och WiMP!

Är du nyfiken på fler av de inskickade bidragen finns det möjlighet att lyssna på ett urval av dem i receptionen på Behrn Hotell.

Mer information på http://soundtrackorebro.se/

Läs också artikeln från Utmärkt Örebro #3 2015