Örebro Hike - Bergslagsleden

orehike.jpg
30 maj – 1 juni

Nytt vandringsevent på Bergslagsleden

I månadsskiftet maj-juni arrangerar Örebrokompaniet ett vandringsevent på Bergslagsleden i samarbete med aktivitetsarrangören Aktivut och Region Örebro län. Under tre dagar kommer vandrare under organiserade former att kunna njuta av minnen från istiden, mystiska jättegrottor och gamla bergsmansbyar på de totalt 54 kilometer som eventet sträcker sig över.

Bergslagsleden går som en pulsåder genom hela Örebroregionen. Med sina 28 mil är den en av Sveriges längsta vandringsleder. Leden startar i Kloten i norr och slutar vid Stenkällegården i Tiveden.

''Alla kan vandra Bergslagsleden, det finns etapper som passar alla. Det här är något som vi har tagit fasta på i det här eventet'' säger Jimmy Führ projektledare för Outdoor Örebro.

''Vi riktar oss speciellt till nyfikna nybörjare som vill komma ut i skogen men kanske inte känner sig trygga att ge sig ut på egen hand. Men vi vänder oss också till medelutövare som gillar att vara ute i naturen och njuta av den stillhet och det lugn som råder. Naturligtvis är alla välkomna, men det här handlar inte om att så fort som möjligt ta sig från A till B under extrema former utan mer att ta sig tid att umgås och slappna av'' säger Jimmy Führ.


Eventet som går under namnet Örebro Hike – Bergslagsleden arrangeras den 30 maj-1 juni och sträcker sig över fyra etapper, totalt 54 kilometer, av Bergslagsleden. För dem som vill gå hela sträckan, börjar vandringen på etapp sex i Hammarby utanför Nora och slutar efter två övernattningar på etapp nio i Ånnaboda.

Läs mer och anmäl dig via ''Boka'' eller denna länk: 

http://bergslagsleden.se/nyheter/vaelkommen-till-oerebro-bergslagsleden-hike/