Föreläsning - Högkänslighet och skam

skäms.jpg
16 maj

Föreläsning - Högkänslighet och skam

Föreläsningen om HSP och skam tar upp ämnen som utanförskap, själslig smärta samt skuld och skam kopplat till högkänslighet och hennes bok Orkidébarnet. Det syns aldrig utanpå hur ett barn känner sig inuti. Föreläsningen riktar sig till privatpersoner, skolpersonal och yrkesverksamma inom socialt arbete med barn och vuxna som vill få mer kunskap om högkänslighet.

Föreläsningen är baserad på Charlottas Lagerberg-Thunes bok Orkidébarnet, som är första delen i serien om högkänsliga Lo som växer upp i en dysfunktionell familj där speglingen av hennes känslighet och sårbarhet blir negativ.

 

  • Det syns aldrig utanpå hur ett barn känner sig inuti.
  • Om högkänslighet.
  • Om skam och skuld, psykisk ohälsa och om mentala kränkningar, narcissim, missbruk och själslig smärta.

Föreläsare

Charlotta Lagerberg-Thunes är författare, föreläsare och beteendevetare och har skrivit femton böcker både för barn och vuxna. Hon har varit med i flera poddar och hennes signum är att ge ut böcker som vidrör själen.

Charlotta har fått flera utmärkelser, dels från Sveriges Författarfond, dels från Sveriges Läromedelsförfattares förbund SLFF samt ett utanförskapspris som eldsjäl genom Skandiastiftelsen Idéer för livet. Hon korades till årets driftigaste HSP-person år 2017 och är korad igen 2018 genom HSP Sweden. 

Mer information om Charlotta hittar du på hennes hemsida - www.charlottalagerbergthunes.se och vill ni  se på hennes övriga verk: www.popcornmannenpoppe.se

 

Om föreläsningen:

-Mycket bra!

-Intressant

- Bra att se på ämnet så brett och från olika sidor

- Lugn föreläsare

- Engagerad föreläsare

- Kunnig föreläsare

- Bra fördjupning i olika ämnen

- Det var tydligt och bra upplägg från föreläsarens håll

- Engagerad, kunnig och lyhörd föreläsare

-Empatisk föreläsare

-Föreläsaren var mycket bra och framförde med fin känsla och inlevelse.

- Föreläsaren är behaglig, engagerad och tar sig tid att diskutera.

- En nära och personlig föreläsning om högkänslighet, med hög igenkännings faktor. Det intima formatet skapade möjlighet till frågor och reflektioner.

 

Bra att veta
Du får en kallelse till föreläsningen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.                   

 

18.00-20.00

Avgift 250kr

Vi bjuder även på enklare fika.

Varmt välkommen!