Gröna dagar på Marieberg Galleria

Gronadagar.jpg
16 – 17 november

Gröna dagar på Marieberg Galleria

Den 16-17 november bjuder vi in till Gröna dagar hos oss på Marieberg Galleria. Det är ett samarbete med Örebro kommun som är på plats och svarar på miljöfrågor och hur man lever så miljösmart som möjligt.

16-17 november
Marieberg Galleria

Örebro kommun informerar om Åternyttan tillsammans med Myrorna, Stadsmissionen, Röda Korset, Reform, Ge för livet och Emmaus Åkvarn. Denna helg är vi också en del i ”Europa minskar avfallet”, som är en kampanj för att sprida kunskap om hur vi kan minska avfallet. I år är det lite extra fokus på textil. De tar inte emot saker till Åternyttan dessa dagar. Örebro kommun finns vid entré 2 (norr) under dessa två dagar kl 10-18 lördag samt 11-18 söndag.

 

Plastpåsefri dag 16/11
Denna dag skänker vi 5 kr/påse som inte säljs/lämnas ut i butik till "Håll Sverige Rent". Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Arbetet finansieras av bidrag och projektmedel från företag och myndigheter samt genom insamling till 90-konto för att minska nedskräpningen, främja återvinningen och främja individers och organisationers miljövårdsansvar.

Pyssel 17/11 kl 12-16
Under söndagen kan man pyssla i vår pysselstation bredvid entré 2 (norr) i temat återvinning. Fingervirka med second-hand-garn och "pimpa" äggkartonger.

Mopsen
Vår maskot Mopsen älskar vår fina planet och tycker det är jätteviktigt att göra bra saker för vår natur och vår miljö. Han kommer att finnas på plats under dessa dagar och hälsa på alla miljösmarta barn.

Ca-tider som Mopsen är ute: 

12.30-12.50

13.30-13.50

14.30-14.50

15.30-15.50

 

TÄVLING
Under 8-18/11 har vi en tävling på vår Facebooksida där du, genom att berätta om dina bästa tips för att leva miljö- och klimatsmart,  har chansen att vinna en fin "grön" goodibag med grejer från Apoteket, Apotek Hjärtat, Life och The Body Shop.

 

Läs mer här

Visa stor karta