KAK Midnattsolsrallyt 2019

msr2019.png
10 – 13 juli

Sveriges största motorevent efter VM-rallyt

Fyra dagar rallyaction i Örebro med cirka 200 rallyteam

Örebro truckstop är navet för Midnattsolsrallyt under dessa fyra dagar. 

KAK Midnattssolsrallyt 2019 inleds den 10 juli med den mest spektakulära sträckan i rallyts historia.
Sträckan startar vid Örebro City Golfs Gustavsviksbana och avslutas med ett race upp för den populära skidbacken Sörbybacken. Med storbildsskärmar, läktare, matserveringar och ett publikhav hejas ekipagen uppför den branta backen.

Örebro Race night
Örebro Race Night går av stapeln den 12 juli klockan 18.00 på Gammelbacka Arena, som tillfälligt byggs upp för evenemanget, vid Örebro Truckstop.
Utöver KTM FMX Show så blir det uppvisning och rekordförsök med monstertrucks samt att Försvarsmakten visar upp ett terroristscenario.
Fri entré!

Läs om hålltiderna på Midnattsolsrallyt här.

För fullständig information om evenemanget besök Midnattsolsrallyts hemsida.

 

 

 

Om Midnattsolsrallyt:

Det ursprungliga Midnattssolsrallyt körde mellan 1950 och 1964, och var en ”riktig” rallytävling för den svenska eliten. Till 1965 flyttade rallyt till vintern och bytte namn till Svenska rallyt – den tävling som körs än i dag och har VM-status.

2006 återupplivades Midnattssolsrallyt, men nu som en tävling för historiska, alltså minst 30 år gamla, rallybilar. Det körs i två huvudklasser: Historiskt rally, där det precis som vanligt gäller att köra specialsträckorna så fort som möjligt, och regularity, där det utan klocka eller liknande gäller att köra varje sträcka så nära en given idealtid som möjligt och där föraren får straffpoäng om det går för fort eller långsamt.

Sedan omstarten 2006 flyttar rallyt runt i Sverige. Första året hade det start i Hörby och mål i Östersund. 2011 var första gången start och mål var samlat på samma ställe, i Västerås. Vid ett antal tillfällen har rallyt körts i Örebro län: 2007 passerade det Örebro, 2009 hade det målgång i Karlskoga, och 2011–2015 kördes sträckor i Bergslagen.

Rally samlar ofta över 100 000 åskådare, utspridda över fyra dagar och ett 20-tal specialsträckor. Det gör det till ett av Sveriges största publikarrangemang.

Stig Blomqvist vann rallyt 2009, i en Ford Escort RS 1800. Regerande mästare är Mats Jonsson (historiskt rally) och norrmannen Anders Grøttum (regularity).

2019 års rally kommer att köras som en hyllning till Stig Blomqvist, 35 år efter att Örebroföraren tog Sveriges senaste VM-guld i rally, med start och mål i Örebro och sträckor i hela länet. Det startar på onsdagskvällen den 10 juli och har målgång på lördagseftermiddagen den 13 juli.