Semesterhalvmaran och Sommarmilen

lbQz4WfS1EVaXFpe.jpg
13 juli

Semesterhalvmaran och Sommarmilen

Lördagen den 13 juli 2019 arrangerar LK Gränslöst Semesterhalvmaran och Sommarmilen

Varmt välkommen att springa något av dessa sommarsköna lopp som i semestertider går av stapeln bland böljande sädesfält mitt på den vackra Närkeslätten. Välj mellan att springa Semesterhalvmaran 21 km eller Sommarmilen 10 km.  

I samband med Semesterhalvmaran och Sommarmilen arrangeras också knatteloppet Solruset, ett knattelopp på ca 1 km utan resultatlistor men med massor av löparglädje.  

Semesterhalvmaran 21 km

Start och mål: Start- och målplats är Torps Herrgård, belägen mellan Kumla och Fjugesta. Gemensam starttid kl 18:00.    

Banan: En tvåvarvsbana med inslag av både asfalt (ca 60 %) och grusväg (ca 40 %). Banan mäter (21097,5 meter) och är kontrollmätt av legitimerad banmätare Bertil Sundin juni 2014. Längs banan kommer det att finnas minst fem vätskestationer där det kommer att serveras vatten och sportdryck. Vid vätskestationerna kommer det även finnas svampar i kallvatten att fräscha upp sig med. Efter ca 13,5 km finns en kallvattendusch att springa igenom. En detaljerad banskiss finns på loppets hemsida.    

 

Sommarmilen 10 km

Start och mål: Start- och målplats är Torps Herrgård, belägen mellan Kumla och Fjugesta. Gemensam starttid kl 17:30.

Banan: Banan mäter 10000 meter och och är kontrollmätt av legitimerad banmätare Bertil Sundin juni 2014. Längs banan kommer det att finnas minst två vätskestationer där det kommer att serveras vatten och sportdryck. Vid vätskestationerna kommer det även finnas svampar i kallvatten att fräscha upp sig med.  För mer info v.g. se banskissen längre ner på sidan. En detaljerad banskiss finns på loppets hemsida.

 

Läs mer här: https://race.se/races/6168/about