Slottets dag

slottet_Jonas.Classon.jpg
26 augusti

Slottets dag

Aktiviteter och roligheter i vårt mäktiga slott

Den 26 augusti mellan 13:00 till 16:00 bjuds ni in till Slottets dag med gratis aktiviteter för barn och vuxna.

Börja besöket vid sydvästra tornet på slottet där Örebro Visitor center finns i nybyggda lokaler. Personalen på plats berättar gärna mer om både slottets dag och om staden och här finns en del prova på saker och möjlighet till flera "selfiehörnor".

Just nu pågår ett arbete med att undersöka möjligheten att skapa en ny utställning i Vasasalen (den gamla rikssalen) och den konstnärliga ledaren från Örebro länsmuseum ger er nu chansen att få veta lite mer kring detta spännande projekt. Besök honom på plats i Vasasalen där han både visar och berättar om museets tankar.

Slottets residens öppet då Länsstyrelsen och Landshövding Maria Larsson önskar alla välkomna för att få se dessa fantastiska salar och rum som i vanliga fall är stängda för allmänheten. Kimmonoutställning, konstverk från slottets förra husfru Mirjam Andersson och Cajsa Warg på plats i gamla slottsköket kommer besökarna också uppleva.

Passa också på att låta barnen gå på promenad runt i slottet på jakt efter slottsmössen eller testa ditt öga för detaljer med en bildquiz.

Örebrokompaniet som bedriver guideverksamheten på slottet erbjuder gratis visningar och finns också på plats för att berätta mer om dom olika guidekoncept som finns och konceptveckan Spökstaden.
Guidningar av slottet kommer förutom att ske på svenska och engelska också finnas på teckenspråk, arabiska samt somaliska. Tiderna för visningarna är:
13:00 Guidning på Svenska/Engelska
13:00 Guidning på Teckenspråk
14:00 Guidning på Somaliska
14:00 Guidning på Arabiska

Guidningarna startar från Örebro visitors center.
Utöver dessa guidetider finns våra guider på plats i slottet och kan svara på frågor.

Är ni nyfikna på hur det är att ha kontor på slottet så öppnar några av slottets mer "privata verksamheter" upp sina rum på den högsta våningen. Här kan ni se hur en kontorslokal kan se ut och även hur nya kontorshotellet Alexborg håller på och växa fram.

Varmt Välkomna till Örebro slott och "Slottets dag"

Information om evenemanget uppdateras allt eftersom.

Visa stor karta