SPRING, UJE, SPRING – SOLOVERSIONEN

Spring uje spring 1024x768.jpg
6 mars

SPRING, UJE, SPRING – SOLOVERSIONEN

Uje Brandelius är tillbaka på scen med sin föreställning Spring, Uje, spring, nu i en soloversion.

Succén som hade premiär 2016 och som redan dragit land och rike runt med bland annat två stopp på Dramaten har nu bearbetats till en intimare version av sig själv.
På scen: Uje Brandelius
Regi: Per Wernolf & Uje Brandelius Manus, text & musik: Uje Brandelius
____________________

Hösten 2015 släppte Uje Brandelius soloskivan ”Spring, Uje, spring” efter att ha spelat i bandet Doktor Kosmos i drygt tjugo år. Det blev en skiva med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar. En skiva om hans liv exakt just då.

När skivan var släppt började han att planera en musikföreställning på en liten teater i Stockholm. I samma veva märkte han att kroppen inte lydde som den skulle. Uje Brandelius fick beskedet att han har Parkinsons sjukdom. Föreställningen blev ännu mer aktuell och kom att handla om livet, kärleken och dagishämtningar – och allt som ska hinnas med däremellan.

Spring, Uje, spring har tidigare turnerat Sverige runt med band under 2018-2018 för fullsatta hus inklusive sexton föreställningar på Stockholms Improvisationsteater, tolv föreställningar på Södra Teatern och två på Dramaten i Stockholm.

 

Plats: Regnbågen, Brunnsparken