fbpx

”Dä blir va dä blir” - sommarrevy i Wadköping

Evenemang
Publicerad 2021-06-01
i Wadköping i juli Äntligen kan teaterpubliken se fram emot en sommarrevy i Örebro! Teater Ruth bjuder under två veckoslut i juli på en glädjefylld och samtidigt tänkvärd föreställning med demokratin i fokus. Föreställningarna ges på Spelgården i Wadköping med premiär den 8 juli.

Valet av temat kom naturligt. Det är nämligen i år 100 år sedan allmän rösträtt infördes i Sverige. Initiativtagare till sommarrevyn är Tina Ruth, revyförfattare, skådespelare, projektledare och regissör. Att ta sig an ämnet i revyform är enligt Tina Ruth helt rätt:

- Vi måste ha roligt, både vi på scenen och de som sitter i publiken. Men det vore torftigt om vi inte blandade in allvar och en viss eftertanke i vår föreställning. Publiken ska få några karameller att suga på när de går hem, både allvarliga och roliga.

Teater Ruth framförde under fem år revyer i det västra länsdelarna, och tanken var att Tina i år skulle medverka i Karlskogarevyn, Görsköj, och hade därför skrivit en del nya, aktuella nummer. När pandemin medförde att revyn ställdes in, beslutade sig Tina för att själv sätta upp en revy utomhus i Örebro.

Ensemblen består av tidigare aktörer i Teater Ruths produktioner tillsammans med några nytillskott. Föreställningarna ges på utomhusscenen i Wadköping med premiär den 8 juli och där vanligtvis 400
personer ryms på läktaren, planeras nu för 100 personer i publiken per föreställning. Biljetter säljs via Nortic.se från och med den 24 maj klockan 10.