fbpx

Snart är svanarna här!

Evenemang
Publicerad 2021-02-22
Svansäsongen närmar sig! Lördagen den 27 februari klockan 11:00 öppnar Naturens Teater igen.

I väntan på att svanarna ska komma och rasta i Tysslingen, startar de med vernissage i Galleri Svanen. Konstnären heter Stefan Gustafsson, vars tavlor hänger här under perioden 27 februari till 31 mars.

Det kommer finnas ett tält utomhus med servering av kaffe och korv. För verksamheten inomhus finns ett enkelt kösystem för att kunna hålla social distansering. Bokhandeln har öppet, nu med en hel del nyheter.

Naturens Teater meddelar på sociala medier när svanarna kommer till Tysslingen. Följ dem på Facebook eller läs mer på deras webbplats.

Öppettider efter den 28 februari och tills vidare: kl. 10:00-16:00 alla dagar. Eventuella ändringar annonseras på vår hemsida.

Vårtecken och fågelkvitter

Svanarna i Tysslingen

Den kända fågelsjön Tysslingen ligger vid Kilsbergens fot strax utanför Örebro. Det är Europas största samlade rastplats för sångsvanar under våren, men hela året om fylls sjön av kvittrande, pipande och sjungande fåglar.

Tips i fågelskådning i Örebro

Att fåglarna kommer och börjar kvittra är ett säkert vårtecken. Så packa utflyktskorgen eller ryggsäcken, ta gärna med en kikare och möt våren! Här får du tips på några av länets alla naturreservat som är extra bra för dig som är fågelintresserad.