Kilsbergen och Ånnaboda

kilsbergen_GV_Kattilakoski (kopia).jpg

20 minuter till vildmarken

Vandra, fiska, bada och njut i härliga Kilsbergen. Bara 22 km nordväst om Örebro ligger Ånnaboda, ett friluftsområde mitt i Kilsbergens storslagna natur. Från utsiktsplatserna har du en vacker utsikt över Närkesslätten och här sjuder det av aktiviteter året runt.
Vandra, cykla, fiska, paddla eller bara bada och ha det skönt. Vintertid finns miltals med längdskidspår i skogarna och i närbelägna Storstenshöjden är det utförsåkning och snowboard som gäller. Här finns även boende och restaurang för dig som vill stanna lite längre.
................................................................................................................................................................................................................
   

Adress
Ånnaboda
719 41 Garphyttan

Kontakt
+46 19 29 55 00
www.annaboda.com   info@annaboda.com

 

................................................................................................................................................................................................................

Vandra
En av Kilsbergens största tillgångar är den spännande och vackra naturen. Här finns gott om spår och leder från 2,5 km, som Harspåret och rundan kring Ånnabodasjön, till Falkaslingan som är 10 km lång. Ånnaboda är även etappmål för etapperna 9 och 10 för Bergslagsleden, som är en vandrings- och skidled på totalt 28 mil, från Kloten i norr till Stenkällegården i söder. Leden är uppdelad i 17 etapper av varierande längd och svårighetsgrad, mellan 7 och 23 kilometer.

Mountainbike
Nu finns mer än 200 kilometer markerade MTB-leder med start precis utanför vår dörr! Lederna är av varierande svårighetsgrad och går genom fantastisk natur i Kilsbergen. Vi vågar faktiskt säga att det är ett av Sveriges bästa MTB-områden! Vill man cykla längre sträckor finns även anslutningsleder till det redan befintliga MTB-system som finns norr om oss i Nora/Pershyttan och i Lekeberg i söder.

Fiska
Södra Ånnabosjön och Falkasjön har båda ett naturligt fiskbestånd samt inplanterad ädelfisk. Fiskekort kan du köpa i receptionen.Runt hela Södra Ånnabosjön finns asfalterad väg. Från den finns avstickare ner till bryggor dit även du som är rullstolsburen kan nå sjön för att fiska.

Bada
Södra Ånnabosjön är sommartid också en populär badplats med sandstrand. Här finns bryggor samt toaletter.

Konferera
På Ånnaboda Storstenshöjden finns moderna konferenslokaler, restaurang och café med vildmarkstouch.

Dag Hammarskjölds minnesmärke
På initiativ av Svenska Turistföreningens Närkekrets skapades ett minnesmärke över Dag Hammarskjöld vid Falkaberget i Kilsbergen, som invigdes på FN-dagen, den 24 oktober 2006. Bakgrunden till minnesmärket var Dag Hammarskjöls stora intresse och engagemang för naturen. Talande för detta intresse var att han, då han åtog sig uppdraget som FN:s generalsekreterade, samtidigt avsade sig samtliga uppdrag i Sverige utom ett - ordförandeskapet i Svenska Turistföreningen.
Visa stor karta