Stadsguidningar för grupper

storbron.jpg

Stadsguidningar till fots eller med buss

Upplev Örebro förr och nu i någon av de stadsrundturer som anordnas av Örebrokompaniet. Ströva tillsammans eller åk buss runt bland Örebros kända byggnader. Även Karlslundsområdet erbjuder en kulturhistorisk upplevelse i naturskön miljö med Karlslunds herrgård i blickfång.

Kommer ni som grupp har vi flera olika typer av guidningar som kan passa. Här är några förslag men har ni egna önskemål om upplägg så fixar vi det.

................................................................................................................................................................................................................

   

Kontakt
Skicka en förfrågan här Bokningsformulär
så återkommer vi med ett förslag till er.

................................................................................................................................................................................................................

Stadsvandring


En tur till fots tar er runt i stadskärnan medan en busstur erbjuder möjlighet att göra något längre avstickare. Guiderna anpassar innehållet efter er grupps önskemål.

Kanske vill ni fokusera på byggnader och deras historia eller höra anekdoter från stadens förflutna?
Tips! Företag/organisationer som har svenska eller internationella besökare kan boka en av våra guider för att agera ambassadör och ta med gästerna på en rundvandring i Örebro med två syften: dels guida genom stadens historia och dels informera om praktiska vardagsfrågor för att få gästerna att känner sig välkomna och lär känna staden.

Tidsåtgång: ca 1 tim (går att utöka vid önskemål).
Pris: 1100 SEK för 1 tim
650 SEK per påbörjad timme därefter.
(Alla priser är exkl. moms 25%)

Smaka på Örebro vandring

En vandring runt i Örebro där olika visningskoncept kombineras med chansen att testa på de olika smakerna av Örebro. En lättsam historisk stadsvandring där man både få höra om stadens historia och nutid. Längst med vandringen gör man ett par stopp på en del av de verksamheterna som ingår i smaka på Örebro påsen. Där får man både lära sig ett och annat om kaffe och kakor men även få med sig lite att stoppa ner i påsarna. I slutet på rundturen som tar ca 1 timma dyker självaste Cajsa Warg upp och överlämnar godisstrutar hon hämtat nere i den gamla trästaden Wadköping.

Pris: 3500:- exkl. 25% moms.
(påsarna tillkommer)

Guidad visning av Karlsund

Upplev vackra och välbevarade historiska omgivningar. Följ med på en guidad tur i det unika Karlslundsområdet där det gamla och genuina är så välbevarat. I Karlsundsområdet finns idag museer, utställningar, butiker, verksamma konstnärer, hantverkare och konsthantverkare. Välbevarade byggnader varvas med vackra parker, trädgårdar och köksträdgårdar. Karlslund anlades av hertig Karl, son till Gustav Vasa. Från början var här en kungsladugård. Stort blomstrande jordbruk ledde vidare till modernisering och utveckling av många tekniska uppfinningar.

Följ med en av våra historiska guider som berättar om Karlslund - en blandning mellan historia och nutid, samtidigt som ni tittar på byggnader, museum och trädgård. Observera dock att guidningen är utomhus till större delen och att man ej kommer in i herrgårdsbyggnaden.

Tidsåtgång: ca 1 timme
Pris: 1100 kr per grupp exkl. moms. Max 40 personer/grupp.

Kommer ni med buss? Här hittar du en karta över bussparkering från Örebro kommun

Konst i Stadsparken

Följ med på en konsthistorisk resa i Örebros vackra stadspark. Vi tittar på några av parkens spännande konstverk och du får lära dig om deras historia, varför man valde dem och hur man kan tolka dem. 

Tidsåtgång: ca 1 timme 
Pris: 1100 kr per grupp exkl. moms. Max 40 personer/grupp.

Visa stor karta