Bad, bad och mera bad

Sommar och sol - och en massa bad såklart! Hitta de gömda pärlorna längs Hjälmarens vatten, eller utforska de lite mer centrala badplatserna. En sak är ju säker och det är att sommaren fullbordas med ett uppfriskande dopp.

Vi har valt ut 5 badplatser som ligger lite extra varmt om hjärtat.

1. Dimbobaden

Denna fantastiska lilla bukt, Dimbobaden, ger dig vibbar från utlandet och semesterkänsla deluxe. Ett tips är att hänga kvar framåt kvällen och njuta av den rofyllda solnedgången när lugnet lägger sig över sjön.

2. Åstabadet

På Hjälmarens norra sida ligger Åstabadet, ännu en undangömd skatt. Här kan du njuta av lugnet, lyssna på fågelkvittret och låta barnen leka vid bryggan.

3. Alnängsbadet

För dig som vill ha cykelavstånd från city, tipsar vi om Alnängsbadet. Rymligt med plats runt hela sjön, bra tillgänglighet och intillliggande utegym och beachvolleybollplan för de aktiva.

4. Ramsjön

Påväg mot Nora stöter du på Ramsjön, och här finns möjligheten till bad, grill och mysigt häng vid bänkarna. Passa på att åka vidare mot Nora för att strosa runt i stan där de gamla trähusen ger dig en mysig känsla och trevnad.

5. Södra Ånnabodasjön

Sist men inte minst tipsar vi om Södra Ånnabodasjön, en rymlig badplats med stor brygga. Det finns även en badramp för rullstol samt toalett. Väl i Ånnaboda finns även MTB- och vandringsslingor, varav 2,5 km-slingan är rullstolsanpassad. För långliggaren finns camping och andra övernattningsmöjligheter.

 

Vidare kommer 5 nyheter för i år och bra tips att ta med sig till badutflykten!

1. Grillplatser

Visste du att många av kommunens friluftsbad också har grillplatser? Det kan ju vara skönt att värma sig runt en eld efter badet nu när temperaturen är lite svalare. Inför sommaren har Örebro kommun rustat upp flera av grillplatserna som nu är trygga och säkra att grilla vid. Även uppe i Kilsbergen och Ånnaboda finns sprillans nya grillar färdiga för användning.

Det finns ved på de flesta grillplatser, men för att vara säker kan man ta med egen. Elda bara på anordnade grillplatser och använd inte grenar från reservaten. Och sist men inte minst, se till att släcka elden efter dig. Ha det så mysigt och grilla lugnt!


En ny grillplats vid Ånnaboda.

2. Flotten vid Solbergabadet

Solbergabadet i Kilsmo är ett trevligt bad med långgrund sandstrand, stora gräsytor och grillplats. Simma ut till den nya badflotten eller gå i från bryggan. Här finns allt för en heldagsutflykt!

3. Hästhagens bryggbad

Mot Karlslund har det nyöppnade bryggbadet i Hästhagen haft premiär i år. Definitivt ett väl värt besök! När du ändå är i trakterna, varför inte spela lite minigolf, frisbee eller hyra kanot vid Hästhagen. Eller kanske ta dig vidare till Karlslunds Herrgård med trädgård.

4. Kreativa lösningar

Denna sommar blev inte riktigt som någon hade tänkt, men självklart uppmanar vi till att vara ute och njuta av semestern ändå. Men tänk på att visa respekt och hålla avstånd. Vill du ha lite roliga tips på vägen? Kolla in kommunens tips här!

5. Ännu mera bad

Har du inte fått nog av badplatser och tips? Lugn! Ta del av ännu fler badtips. Där finns också vägbeskrivningar, vattenprover för varje vecka och annat som är bra att veta. Simma lugnt!

 

Tillbaka till startsidan för Härlig hemester!