Vanliga frågor och svar om Titanic - The Exhibition

Öppettider och biljettinformation
www.titanicorebro.se

Biljetter
-Kan jag köpa biljetter på plats?
Ja och vi tar emot både kort och kontanter.

-Hur lång tid tar det att gå utställningen?
Går man med audioguide, vilket vi verkligen rekommenderar, tar vandringen 90 min. Det finns lite sittplatser efter vägen om man behöver vila benen en stund. Om man går utställningen med teckenspråkstolkning behöver man hinna scanna QR-koder, samt titta på teckenspråkstolkade filmer. Detta tar längre tid än 90 min, räkna med en timme extra för att vara säker på att hinna gå hela utställningen. 

-Behöver jag en biljett till barn under 9 år fastän de går in gratis? 
Man behöver inte boka en biljett till barn under 9 år. Men på plats kommer man att behöva registrera de som går in gratis.

-Kan man komma när man vill under öppettiden eller måste man boka en viss tid?
När du förbokar biljett online väljer du vid köpet när du vill komma, löser du biljett på plats kan du komma när som helt, observera dock att sista tid att lösa biljett är 90 min innan stängningsdags då det är så lång tid utställningen tar att gå.

Hitta hit
-Vart ligger utställningen? 
Titanic the Exhibition ligger på CV-området mittemot Universitetssjukhuset Örebro i närheten av korsningen av Södra Grev Rosengatan och CV-gatan. Vi ligger precis bredvid Candles of Scandinavia i höjd med slussarna i Svartån.

-Vilken skyltning följer jag för att hitta dit? 
Följ till en början skyltningen mot sjukhuset (USÖ) tills du kommer in på Södra Grev Rosengatan. Följ där efter Titanic the Exhibition-banderollerna till dess att du ser utställningslokalen och de vimplar som hänger utanför.

-Hur kommer jag dit med buss?
Den närmaste busshållplatsen heter ”Örebro USÖ L-huset”. Här stannar Buss 9 som går mellan hållplatserna ”Slottet” och ”Universitetet”. (Du vill alltså INTE åka Buss 9 i riktning mot Björkhaga)
Resan tar ca 7 minuter från ”Slottet”. Efter att du har hoppat av vid ”Örebro USÖ L-huset” så går du sedan 150 meter i riktning mot CV-gatan så kommer utställningen att ligga på vänster sida. (Åker du Buss 9 från ”Slottet” så är detta i bussens färdriktning.)

-Hur tar jag mig enklast dit med cykel eller till fots?
Bästa och trevligaste vägen från city går längs med Svartån via Stadsparken och Wadköping. Efter Wadköping, ta vänster över Slussenbron och fortsätt ca 150m fram så ser ni utställningen.


Funktionsnedsättning
-Går det bra att komma fram med rollator och rullstol? 
Ja.

Finns det teckenspråkstolkning? 
- Ja det finns QR-koder som man kan scanna med sin mobil och de kommer att leda en till en film i vilken en person teckenspråkstolkar. Att scanna koderna och titta på filmerna tar vanligtvis längre tid än audioguidernas 90 minuter, så räkna med det när ni planerar ert besök. 

Finns utsällningsmaterialet i textformat?
Ja, om man upplever att audioguiden eller teckenspråkstolkning inte räcker till så kan man fråga efter skriftligt material i biljettkassan.

Parkering
-Finns det parkering utanför entréen?
Ja, dock endast 20 platser.

-Var kan jag parkera annars? 
Gatorna runt Skytteparken och Slussgatan. Gå därefter norrut och korsa Svartån via gångbron vid slussarna. Fortsätt sedan i samma riktning.

Övrigt
-Rekommenderas det att man åker någon viss del av utställningsperioden för att slippa så mycket köer som möjligt?
Om man åker i början av utställningsperioden så förväntas det vara färre besökare där. 

-Får man fotografera på utställningen?
Nej, man får inte fotografera inne i själva utställningen men utanför går förstås bra.

-Får man ha med sig hund på utställningen?
Nej, det är inte bra för varken hunden eller andra besökare.