Härligt sommarlov

Skolan är slut och ett långt sommarlov står och väntar. Här är aktiviteterna för barn och ungdomar med spring i benen och förväntansfulla drömmar om ett härligt sommarlov. Här är 7 tips och ett extra SUPERtips!

1. Låt kreativiteten flöda!

Nu på lördag (8/8) har Spelrum gjort en sommarspecial, där man får prova på deras aktiviteter helt gratis. Låt kreativiteten flöda i konst, musik eller dans.

Anmälan: Prova på att måla i Kubistisk stil
Anmälan: Prova på västafrikanskt trumspel och dans med Bongobandet

2. Örebro Skatepark

I skateparken som ligger i Drottningparken - endast ett stenkast från stan - är alla över 8 år välkomna, nybörjare som proffs. Vid kiosken kan du låna skateboards, skydd och hjälmar helt gratis. Sväng förbi för att testa på, och var en del av den fantastiska skate-miljön som befinner sig där!

3. VOX-parken är mer än bara en park

Varbergaskogen är ett stort skogsområde mitt inne i stan som bjuder på många olika miljöer att upptäcka. Det anslutande VOX-området bjuder på sommarskoj hela sommaren. Anordnade aktiviteter, spontanidrott, och massa annat, samt utomhusbad och beachvolleyboll vid VOX-badet.

Barn i åldrarna 7-15 år är välkomna på olika sommaraktiviteter. Här får de bland annat uttrycka sig i dans, utforska sitt skapande och lira fotboll med nya kompisar. Aktiviteterna är kostnadsfria, men föranmälan krävs. Anmäl dig till Sommar i VOX eller VOX IF Idrottsskola.

4. Sommaröppet på Trainstation

Trainstation är den fysiska platsen för digitalt skapande för alla ungdomar som vill testa på aktiviteter som att göra sin egen låt, rita digitalt, filma med greenscreen och mycket annat. Här finns stora möjligheter till att vara kreativ i just det som intresserar dig. Det är sommaröppet varje vardag till och med v. 33! Läs mer på hemsidan, eller inspireras av denna grymma film!

5. Pop-up dans i Stadsparken

Varje tisdag från v. 26 – 32 kan barn och unga mellan 8 – 18 år delta gratis i pop-up dans i Stadsparken vid stora scenen. Det är kostnadsfritt, och deltagarna erbjuds gratis dricka och frukt. Så leta fram dina dansmoves och kom och dansa loss med nya vänner!

6. Träning och sommaraktiviteter i Vintrosa

Vintrosa IP erbjuder PT-träning med Clara Toll, utegym och sommarakriviteter såsom Frisbeegolf, boule, kubbturnering, brännboll, beachfotboll/-handboll, tipspromenad för barn och ungdomar, och även vuxna i Vintrosabygden.

7. Söndagsmåla på konstvägg

Du som är 6-18 år är välkommen att måla på Örebro öppna konstvägg i Tybbleparken varje söndag från 28 juni – 16 augusti. Konstnärer hjälper och handleder dig så att du kan maxa din kreativitet. Det finns material på plats och inga förkunskaper krävs!

 

Missa inte...

...att titta in Lov Örebro som är fullproppad (och då menar vi verkligen fullproppad) med sommarskoj! Eller besök deras Facebook-sida för aktiv och aktuell uppdatering om sommarlovsaktiviteter.

 

Tillbaka till startsidan för Härlig hemester!