Är du en hotellhängare?

Hotellhängaren

Du trivs i sorl och småprat bland andra hotellhängare, umgås med andra i hotellets lounge men kan lika gärna sjunka in i en långläsarbok.

Du ses ofta gå i strumplästen, även i hotellets allmänna utrymmen där du oftast har siktet inställt på en mysig hörna. Du dras till värmande brasor och lockas av surrande, socialt sorl. Du är en social individ som gärna träffar andra av samma slowcationtyp och söker dig därför till hotell med stora allmänna utrymmen. Ditt rum kan vara av enklare standard, men det bekommer dig inte av det enkla skälet att du endast sover där.

Du påträffas nästan alltid djupt nersjunken i lobbysofforna och hänger dig kvar i frukostmatsalen tills buffén är avdukad. Du tar gärna en tredje kopp kaffe när personalen redan har dukat undan frukosten. Som den sociala slowcationtyp du är, äter du givetvis middag i hotellets restaurang och återvänder ofta till samma hotell. Du känner därför igen personalen och småpratar gärna med dem.

Din slowcationtyp är lätt att förväxla med soffslapparen som är snarlik vid en första anblick, men som aldrig orkar mer än att på sin höjd läsa några rader i en tidning och tar heller inga sociala initiativ. Soffslapparen rör sig dessutom över ett betydligt mer begränsat område.

Så här är hotellhängaren

  • Yttre kännetecken: utan skor
  • Karaktärsdrag: avslappnad, spontan, pratglad, söker sociala sammanhang
  • Förekommer ofta i: flock med andra hotellhängare, oftast i hotellounger och i frukostmatsalen
  • Läten: sorl och småprat
  • Föda: kaffe, gärna tretår, bufféer, för att man kan ta om många gånger och förlänga den sociala stunden. Intar gärna whisky sippandes vid brasan.

Hotell som kan passa hotellhängaren

Clarion Hotel Örebro 
Scandic Grand Örebro
Mojo Hotel

Andra slowcationtyper

Känner du inte riktigt igen dig i hotellhängaren? Kanske är du snarare någon av de här slowcationtyperna:

Ladylufsaren

Maratonmysaren