Är du en maratonmysare?

Maratonmysaren

Du maxar målmedvetet myset på din slowcation och boar in dig på hotellrummet för en avslappnande upplevelse med fokus på egentid.

Du har ett vanligtvis ett utåtriktat beteende, men på en slowcation kan du upplevas som skygg och undviker helst kontakt med andra. Du syns endast i undantagsfall, men det beror inte på att du är sällsynt utan helt enkelt på att du sällan lämnar hotellrummet. Man ser dig därför aldrig på hotellets gym eller i relaxavdelningen, knappt ens i frukostmatsalen då du helst tar upp frukosten på rummet och äter den i sängen.

Om du mot förmodan skulle träffa på någon i hotellets korridor skulle du med stor sannolikhet bli hyperstressad. Förslagsvis återvänder du då till ditt rum och hänger på stör ej-skylten på dörren för att markera var gränsen för din slowcationzon går. 

Du undviker åtsittande kläder och bär gärna hotellets fluffiga frottémorgonrock med tillhörande tofflor. Andra yttre kännetecken är raggsockor och tofs, om du har en frisyr med längre hår. Dina framträdande karaktärsdrag är det målmedvetna mysmaxandet och frekventa nyttjandet av room service.

Du instagrammar ytterst sällan från din slowcation utan går snarare totalt i ide på hotellrummet. Du kan lätt förväxlas med skärmsuktaren som också håller sig på rummet, men ägnar all sin tid åt tv:n eller sin telefon.

Så här är maratonmysaren

  • Yttre kännetecken: mysbyxor, raggsockor, hår i tofs
  • Karaktärsdrag: målmedvetet mysmaxande och nyttjande av room service
  • Aktivitet: tar långa bubbelbad, målar naglarna, läser glossiga magasin och äter fika och annan mat i sängen
  • Förekommer ofta i: uteslutande hotellrummet, sängen eller badrummet
  • Läten: tidningsblädder, temuggens klirrande, tofflornas frasande mot heltäckningsmattan
  • Föda: litervis med te, besticklös plockmat, smoothies, guilty pleasure-gotte

Hotell som kan passa maratonmysaren

First Hotel Örebro
City Hotel Örebro 

Andra slowcationtyper

Känner du inte riktigt igen dig i maratonmysaren? Kanske är du snarare någon av de här slowcationtyperna:

Hotellhängaren

Ladylufsaren