Upptäck sommarslottet!

I sommar har du som besökare möjlighet att utforska Örebro slott på egen hand, men också ta del av alla aktiviteter! Här finns något för både stora och små! Sommarslottets dörrar är öppna hela sommaren med aktiviteter för alla åldrar. Vi har listat 5 saker på Örebro slott du absolut inte får missa!

1. Sommarutställningen Dressed for Success - Från Queen Elizabeth till Downton

En klädutställning som tar dig tillbaka i tiden och låter dig upptäcka originalkostymer från välkända film- och TV-produktioner. Du bjuds på en klädsam resa som du inte kommer att glömma!

2. Barnens slott

Du har väl inte missat att Lilla Spöket Laban bor på slottet? Du kan både lösa hans kluriga mysteriespår runtom i slottet och leka i hans egna slottsutrymme. I Barnens slottstorn, det nordvästra tornet, finns även en massa skoj och bus för barnen!

3. Guidade visningar

Slottet bjuder i sommar dagligen in till guidade historiska visningar om allt från hur slottet blev till, vilka kungar som varit där och vilka fångar slottet en gång fängslat.

4. Örebro läns museum

En del av Örebro slott tillägnas Örebro läns museum. Här finns utställningarna Barnet i tornet av den kände konstnären Jan Håfström, samt slottshistoriska modeller som berättar om slottets byggnadshistoria.

Örebro läns museum bjudet även på utställningen Möjligheternas spegel, sinnenas begär där man får resa tillbaka 200 år, till en tid redan före industrialiseringen. Läs mer om Örebro läns museum och deras andra sommarhändelser på deras hemsida!

5. Lill-Annas slottscafé

Lill-Annas slottscafé är caféet som bjuder på hembakt fika, nybryggt kaffe och en fantastisk utsikt. Passa på att fika på uteterassen precis vid Svartån.

 

För mer utförlig information och andra saker som gömmer sig på slottet, besök slottets egna hemsida!

 

Tillbaka till startsidan för Härlig hemester!