SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska

Staden

Shoppa, strosa, slottsfika och spana in stans sevärdheter - samma dag som du cyklar mellan gårdskaféer och loppisar, eller stillsamt glider fram på Svartån i kajak om årstiden tillåter. I Örebro är stadsupplevelserna många och varierade. Välkommen hit för att upptäcka dina favoriter!

Upplev känslan i city

En stad full av liv

Välkommen till en levande stadskärna med ett unikt utbud av butiker, caféer, restauranger, hotell och kultur som tillsammans skapar en stad full av liv och upplevelser.
Tända ljus i olika färger.

6 romantiska restaurangspärlor i Örebro

Att gå ut och äta på restaurang är ett mysigt sätt att fira kärleken, lära känna nya dejten eller bara piffa till vardagen lite. I Örebro kryllar det av romantiska…
Örebro Konserthus, en gul stenbyggnad som ligger intill Svartån. Himlen skimrar i rosa och många människor står framför husets entré.

Örebro Teater och Örebro Konserthus

Örebro Konserthus Längs med Svartån på Fabriksgatan, mitt i stan, ligger Örebro Konserthus. Här har besökare kunnat njuta av musik och konst sedan 1932. Efter ombyggnationen har husets en ny…
En tallrik med pannkakor, jordgubbar och jordgubbsglass.

Här kan du äta frukost och brunch i Örebro

Mysig hotellfrukost, en ordentlig brunch eller en frukostmacka på ett mysigt café - här tipsar vi om frukost- och brunchställen i Örebro!
Örebro-konsthall-hjärtliga-gratulationer

Örebro konsthall

Örebro konsthall, ÖBKHL, är ett galleri för svensk och internationell samtidskonst mitt i centrala Örebro.
offentlig-konst-örebro-3

Offentlig konst i Örebro

”Catch of the Day” by ROA På husgaveln på Järnvägsgatan 8 breder en narval ut sig. Dess storlek och uttryck framstår lätt surrealistiskt, men symboliken är snarare sorglig. Konstnären ROA…
Mojligheternas-webb

Örebro läns museum

Örebro läns museum producerar utställningar på Örebro slott men även vandringsutställningar som turnerar i Örebro län. Museet erbjuder också visningar barnverksamhet, workshops, föreläsningar och mycket annat. De är verksamma över…

Besök Örebro slott

Örebro slott är öppet dagligen på sommaren med guidade visningar och utställningar. Övriga året är slottet öppet helger och skollov.
En tjej med krona i tyg står framför Örebro slott.

Selfieguide till Örebro

Örebro är fullt av fina vinklar och vrår som förtjänar att förevigas och publiceras. Här är några tips på selfieställen i Örebro.

Klassiska sevärdheter

Staden

Besök Örebro slott

Staden

Spektakulära Svampen

Staden

Wadköping

Utflykter

Karlslund - kulturreservat, trädgård och herrgård

Inspiration från andra kategorier

Mat & dryck

Natur och äventyr

Boenden