Hitta hit

Lebowski.jpg

Här är tipsen hur du tar dig till Örebro med buss, tåg eller flyg

Vare sig du kommer med bil och väljer din egen väg eller hoppar på en buss eller ett tåg så går många vägar förbi Örebro. De stora Europavägarna korsas här och små riksvägar löper kors och tvärs via vår stad.

Man brukar säga att alla vägar bär till Rom - det man syftade på var att de stora breda vägarna ledde in mot staden, och lite så är det med Örebro. E20 och E18 korsas här och har så gjort i alla tider då vi historiskt varit en viktig handelsstad för framför allt järnhanteringen och att ett vadställe, (öre som så småningom blev en bro) gjorde det möjligt att komma över Svartåns vatten.

En av de första järnvägssträckorna i vårt land byggdes in till Örebro år 1856 från Bergslagen och än i dag kan man åka till Järle och Pershyttan via Nora i gamla Ånglok. Med tåg kommer man långt brukar man säga, så kolla in SJ:s webbsida  för att se hur du kan ta dig hit. Är du sugen på att åka Ånglok på sommaren så kollar du in Nora Bergslags Veteranjernväg. Det är en riktig nostalgitripp att få uppleva turen till Nora och Pershyttan i lokomotiv från en svunnen tid.

Ett annat tågbolag som går hit och dit via Örebro är Tåg i Bergslagen. Så befinner du dig i Karlstad, Mjölby Gävle eller Mora kan det vara väl värt att kolla in denna tåglinje. De har även kombinationer med Stockholm, Uppsala, Arlanda och Västerås. Tips; ska du vandra på Bergslagsleden och tänker dig några dagars vandring, så ta tåget från Örebro till Kopparberg och gå på leden där och vandra söderut. 

Bussar går verkligen när och fjärran, dag som natt. Två riktigt prisvärda alternativ till och från Örebro är Swebus och Nettbuss. Superbekväma moderna bussar med WiFi och trevliga chaufförer.

Slutligen - varför flyga till någon annan flygplats när du kan komma via Köpenhamn (eller Gröningen i Holland) och landa i hjärtat av Sverige. Linjen trafikerar sträckan 2 gånger dagligen och går under SAS flagg. Kolla in om Örebro Airport kan vara ett alternativ för dig.