I Örebro är allt möjligt

Raceday.jpg

Det är något stort på gång i Örebro. Undersökningar pekar på det. Pratet på stan säger det. Företag flyttar hit, bygger ut och bygger nytt. Kompetens och kunskap blomstrar. Talanger stannar kvar och seniora talanger flyttar hem. Örebro är en stad som hela tiden utvecklas. Och det går fort nu.

Vi har ett universitet med några av landets bästa utbildningar, massor av olika restauranger, fik och klubbar, flera nationellt erkända. Turnébussar från hela världen stannar till hos oss och utställningar som OpenART lockar konstnärer på högsta internationella nivå. Vi är en stad som självklart och framgångsrikt arrangerar stora evenemang som Melodifestivalen, Live at Heart, SM-veckan och Davis Cup. Vi har fler än tio lag i elitseriespel och har under de senaste åren utsetts till årets friluftskommun, årets idrottsstad, årets föreningsstad och årets studentstad. Örebro är en stad som lovar något mer. En stad redo för nästa stora steg.

Örebro är en lagom stor liten stad. Tillräckligt stor för att erbjuda ett spännande och rikt kulturliv och tillräckligt liten för att det ska vara enkelt att förflytta sig i city eller att ta sig ut i naturen. För den som söker ett stimulerande arbetsliv och en rik fritid är det lätt att leva ett bra liv här. Vi har turen att ha väldigt vacker natur ända in på knuten. Det har vi tagit tillvara på och skapat många stadsnära naturreservat. Runt Örebro finns dessutom vackra naturlandskap som Kilsbergen och Tiveden. Här kan alla hitta sina egna smultronställen.