Romantik på menyn

Love_food.jpg

Lady och Lufsen skulle känt sig hemma i Örebro. Vi kanske inte har Tonys restaurant med sjungande kockar, men väl ett riktigt sagoslott med tinnar och torn, omgivet av vackra kvarter som vore de gjorda för en kärleksfylld promenad på tu man hand.

En promenad som gärna fortsätter utmed Svartån och ner till idylliska Wadköping med dess kullerstensgator, röda gårdar och gränder. Wadköpings restaurang, Gamla Örebro, är perfekt för en romantisk fika eller lunch. Här stannar man gärna kvar länge. Förflyttas bakåt i tiden och njuter av en plats där stress och vardag är långt borta.

En promenad genom de stämningsfyllda kvarteren på Öster tar er tillbaka till city. Efter lite shopping och välbehövlig vila är det dags att hitta en plats för kvällens romantiska middag. Men att välja är inte lätt. Kanske mysiga Makeriets lite dunkla, varma miljö i Gamla stan? En plats där historiens vingslag svävar över gästerna alltmedan delikata rätter serveras. Eller kanske A Mano, strax intill? En liten bit av Toscana mitt i Närke. En White Guide-favorit som får smaklökarna att jubla.

Valet är inte lätt. Kanske föredrar ni ett mindre ställe, lite vid sidan om de stora gatorna? Precis intill A Mano ligger systerkrogen K1, som inte gör någon besviken. Kanske väljer ni att återvända till tjugotalskvarteren på Öster och kvarterskrogen Drängen. En favorit sedan nittiotalet som år efter år räknats som en av Örebros allra populäraste restauranger.

Har ni inte sett er mätta på slottet? Det är lätt hänt. Anrika Slottskällaren bjuder på en svårslagen vy över den gamla borgen. Föredrar ni hellre asiatiskt finns Wongs i närheten med goda möjligheter till både kulinariska höjdpunkter och liknande vyer.

Det finns förstås fler smultronställen. Upptäck dem på egen hand! Berätta gärna för oss på Örebrokompaniet och alla andra om just er upplevelse i Örebro på vår Facebooksida Visit Örebro. Vill du ha fler tips är ni förstås välkomna att titta in på turistbyrån i slottet.

Låt romantiken flöda. Låt den flöda i Örebro.

 

Här hittar du fler tips på restauranger i Örebro

White Guide-restauranger i Örebro

För tips om evenemang och annat som händer i Örebro, följ Visitorebro på Facebook