Sju självklara selfieställen

selfie.jpg

#visitorebro

Att fota när man är på besök i en ny stad eller besöker nya ställen är en självklarhet för de flesta och här är några tips på hur du bäst får in dig själv för att förhöja dina bilder ytterligare.

  

Örebro Slott
En selfie med slottet i bakgrunden är en självklarhet när man är i Örebro, bästa bilden får du antingen från trädäcket på Storgatan, strax nedanför Bernadottestatyn, eller från Olaigatan. Gå Olaigatan ner från Storgatan, strax efter du gått förbi Kanslibron, den lilla bron som går över till slottet från Olaigatan, ligger en liten park som kallas Olaiplan, här får du en riktig toppen-selfie med slottet.

 

Svampen
Uppifrån balkongen på Svampen får du en grym utsikt över stan som bakgrund till din selfie men en riktigt cool bild får du också om du ställer dig under Svampen och tar din bild uppåt.

 

Stadsparken
Här finns många bra platser för en juste selfi. Precis där den lilla färjan går över till Stora Holmen sitter ”Silversurfaren” på en bänk och alldeles bredvid hittar du ”Nallefåtölj”, men absoluta favoriten måste vara ”Rävarnas pick-nick” borta vid lekplatsen.

Rådhuset
Mitt i city på Stortorget ligger Rådhuset, en maffig byggnad men kanske inte ultimat för en selfie. Kolla ner mot vänstra hörnet av huset när du står mitt emot det så hittar du lite oväntat kanske, en liten pingvin. Denna bild kräver att du måste ner på backen men det kommer bli en bra bild.

Oset/Rynningeviken
Genom Örebro rinner Svartån men det finns en liten å till – Lillån. Båda rinner ut i Hjälmaren vid naturreservatet Oset/Rynningeviken. Längs med Lillån går ett konst-stråk som kallas Lilla Å-promenaden. Den avslutas vid Rynningeviken med ett bedårande konstverk som kallas ”Fågeltempel”. Den består, begripligt nog av en fågel, men det är hans kompis apan som kommer göra din selfie. Passa på att ta en fika på Naturens hus när du är här och stanna till på bron över till Rynningeviken, där får du också en rätt bra bild.

Narvalen
På Klostergatan, mellan Fredsgatan och Järnvägsgatan, finns en lite sorglig, men väldigt snygg väggmålning. Målningen av narvalen heter ”Catch of the day” och är gjord av den belgiska konstnären ROA för OpenArt 2013.

 

Stortorget
På Stortorget mitt i stan finns en fontän med ett konstverk som heter ”Gamla former, nya normer” men det är ingen idé du frågar efter den, för alla örebroare är den känd som likkistan. Det kan ju låta lite makabert men det blir en riktigt cool bild om du tar den med det rinnande vattnet som bakgrund.

Popcorn
Va, kan ni inte räkna i Örebro? 7 skulle det ju vara! Javisst men den här är inget självklart ställe eftersom det kommer flytta på sig med jämna mellanrum. Dessa gigantiska popcorn av Anton Hjärtmyr prydde den rosa gatan under 2015 års OpenArt och blev det mest fotade selfie-objektet av alla. Därför har dom en självklar plats på vår lista. Du finner dem nu i Oskarsparken.

 

Ut och fota och glöm inte att tagga dina bilder #visitorebro