Örebro på 24 timmar för fashionistas

Shop til u drop!

Rekommenderas fre-lör

Checka in från kl. 14.00 på ett av våra hotell i city, för fashionistas rekommenderar vi tex. Clarion hotell med toppenläge på Kungsgatan och gott om bubbel i baren. Efter en snabb uppfräschning på rummet är det bara att ge sig ut på stan för shopping.

Börja gärna med just Kungsgatan där du hittar butiker som du inte hittar i andra städer. Fortsätt upp på gågatan Köpmangatan där butikerna ligger tätt. Glöm inte bort att fylla på med energi, en härlig fika på tex. Bara Vara eller varför inte en drink på Stora Örebro. De mindre butikerna har öppet till kl. 18.00 men de större och galleriorna håller öppet till 19.00 på vardagar och 16.00 på helger.

Tillbaka till hotellet för att vila fötterna en stund och prova allt nytt och snyggt ni shoppat, kanske nåt som passar till kvällen? Efter sedvanligt piff och fix är ni värda lite bubbel i hotellbaren men ta det försiktigt för ni är säkert hungriga vid det här laget. Vad är ni sugna på? Örebro har ett brett utbud av restauranger och avstånden i city är korta. Har ni svårt att bestämma er, inte är sugna på samma sak och vill gå kortast möjligt? Då ligger Saluhallen rakt över gatan från Clarion Hotell. Här hittar ni mat från olika delar av världen, en större a la carte-restaurang och en skön tapas-bar.

Kan ni tänka er ett par minuters promenad så väljer ni Makeriet lite längre ner på gatan. Ni kommer älska miljön därinne och stämningen är så skön att risken finns att ni blir kvar resten av kvällen. Lyckas ni ta er därifrån och känner för att dansa så ligger Strömpis precis bredvid och Ritz Nightclub ett par minuter därifrån.

Hoppas ni hade en trevlig kväll, då kommer ni garanterat uppskatta frukostbuffén på hotellet, eller är ni lite för trötta? Vänta in brunchen som serveras lördagar 11.30-14.30. Har ni energi kvar så hinner ni säkert med några fler butiker innan resan går hem igen.

Shop til u drop – Välkommen tillbaka!

Mer bra shoppingtips hittar du här: