Hemester på hotell i Örebro

Stanna kvar
Publicerad 2020-08-28 / Uppdaterad 2020-09-23
Ibland behövs det bara nya utsikter för att ge andra insikter. Som att byta TV-soffan hemma i vardagsrummet mot en pyjamaskväll på hotellrummet. Eller en frukostpåse a la hotell med nya smaker istället för filen och flingorna hemmavid.
Taggar:
#B&B #hotell

Checka in på hotell i Örebro och upptäck staden med nya ögon – testa att vara turist för en helg! Här är 4 tips för en riktigt bra hotellhemester. På Booking.se hittar du hotell och andra boendealternativ i Örebro.

1. Stadspuls, spa eller spring i benen?

Välj ett hotell som passar det du vill med din hemester. Vill du ha nära till nattlivet och vara mitt i pulsen? Då är läget viktigast och kanske också en trevlig bar där du startar kvällen, så boka ett så centralt hotell som möjligt.

Gillar du att ta det lugnt och relaxa? Välj hotellet med lounge, spa och be om ett tystare rum. Är det praktiskt med lekrum och pannkakor till frukost? Satsa på ett barnvänligt hotell med utrymme för de små med spring i benen.

Frukost på hotell

2. Maxa hotelldygnet 

Många hotell har incheckning från tidig eftermiddag och utcheckning vid 11-snåret. Ha koll på vilka tider som gäller så att du kan maximera hemesterdygnet på hotellet – kanske kan du lägga till en slant och få extra sen utcheckning eller uppgradering av rummet?

Foto: Per Knutsson.

3. Ta det lugnt – men planera ändå

Gör en liten plan för hur du vill spendera tiden på hotellet. Är du en hungrig morgonmänniska eller vill du ligga och dra dig? Planera frukosttiden därefter. Finns det spa som du vill nyttja i lugn och ro? Fråga receptionen vilka tider det är som mest rofyllt och gå dit då och njut - länge.

Hotellfrukost
Hotellfrukost på Elite Stora Hotellet

4. Ingen lust att lämna rummet? Beställ hämtmat!

Du vet väl att du kan beställa hämtmat upp till rummet? Antingen beställer du mat från hotellets restaurang eller från en restaurang på stan. Det finns många tjänster som levererar mat ända fram till dörren, oavsett om du är hemma eller på hotell. Har du ingen lust att lämna hotellet när det börjar kurra i magen, beställ upp din middag och njut extra länge på rummet! 

En borg, ett bed & breakfast eller lyx på landet? Här finns förslag på hotell för din hemester i Örebro.