SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Boenden

4 tips för hotellhelgen i Örebro

Publicerad 2020-08-28 / Uppdaterad 2022-03-18
4 tips för en riktigt bra hotellhelg Örebro! Familjemys, kompishäng eller ett lyxigt solodygn - det finns alltid tillfällen för härliga hotellhelger.
Taggar:
#hotell #weekend

Checka in på hotell i Örebro och upptäck staden med nya ögon! Här är 4 tips för en riktigt bra hotellhelg.

1. Stadspuls, spa eller spring i benen?

Välj ett hotell som passar det du känner för. Vill du ha nära till nattlivet och vara mitt i pulsen? Då är läget viktigast och kanske också en trevlig bar där du startar kvällen, så boka ett så centralt hotell som möjligt.

Gillar du att ta det lugnt och relaxa? Välj hotellet med lounge, spa och be om ett tystare rum. Är det praktiskt med lekrum och pannkakor till frukost? Satsa på ett barnvänligt hotell med utrymme för de små med spring i benen.

Frukost på hotell

2. Maxa hotelldygnet 

Många hotell har incheckning från tidig eftermiddag och utcheckning vid 11-snåret. Ha koll på vilka tider som gäller så att du kan maximera hemesterdygnet på hotellet – kanske kan du lägga till en slant och få extra sen utcheckning eller uppgradering av rummet?

En person ligger på mage i en säng med raggsockor på sig och läser ett magasin.
Foto: Per Knutsson.

3. Ta det lugnt – men planera ändå

Gör en liten plan för hur du vill spendera tiden på hotellet. Är du en hungrig morgonmänniska eller vill du ligga och dra dig? Planera frukosttiden därefter. Finns det spa som du vill nyttja i lugn och ro? Fråga receptionen vilka tider det är som mest rofyllt och gå dit då och njut - länge.

Hotellfrukost
Hotellfrukost på Elite Stora Hotellet

4. Ingen lust att lämna rummet? Beställ hämtmat!

Du vet väl att du kan beställa hämtmat upp till rummet? Antingen beställer du mat från hotellets restaurang eller från en restaurang på stan. Det finns många tjänster som levererar mat ända fram till dörren, oavsett om du är hemma eller på hotell. Har du ingen lust att lämna hotellet när det börjar kurra i magen, beställ upp din middag och njut extra länge på rummet! 

Två personer sitter vid ett bord och har en laptop och kaffekoppar framför sig.

En borg, ett bed & breakfast eller lyx på landet? Här finns förslag på hotell i Örebro.

Hotellinspiration

En röd, riddarlik tegelbyggnad vid vattnet.

Borgen - ett historiskt hotell i Örebro

Majestätisk och romantisk, som tagen ur en Disneysaga, ligger borgen granne med anrika Frimurarholmen, Länsteatern och förstås slottet. Den pampiga byggnaden med tinnar och torn förvandlades år 2016 till ett…
En person halvligger i en soffa och läser en bok. På bordet framför står ett vinglas.

Är du en hotellhängare?

Du ses ofta gå i strumplästen, även i hotellets allmänna utrymmen där du oftast har siktet inställt på en mysig hörna. Du dras till värmande brasor och lockas av surrande,…
En tjej och en kille sitter i en bar och skålar med rödvin.

8 saker som sätter guldkant på din weekend

1. Mingel och mat på Saluhallen "Ät vad du vill och sitt tillsammans" är Saluhallens motto. Mat- och mingelmeckat passar både för långlunch och sent kvällshäng och du kan välja…

Inspiration från andra kategorier

De bästa aktiviteterna för barn i Örebro

Örebrosmaker

Natur och äventyr