SV
Svenska

Nöje & kultur

Mycket att se och mycket att göra. Där har du Örebro i ett nötskal. Den här platsen bjuder på konst och historia, musikupplevelser och idrottsevenemang, takbarer och shopping – och mycket, mycket mer. Här kommer några härliga tips.

Upptäck och upplev

Staden

En konstfull sommar

Inspireras och fyll på med kulturell näring! Häng med och upptäck allt från hantverk i historisk miljö till nyskapande atjeljékollektiv i Örebro.
Openart_2024_8
Staden

OpenArt 2024

OpenArt, Skandinaviens största konstbiennal är tillbaka sommaren 2024! Ta del av massor av härlig, tänkvärd, vacker och rolig konst mestadels utomhus. Öppet dygnet om, gratis för alla!
Evenemang

En magisk konsertsommar

I sommar tar Örebro det här med livemusik till en helt ny nivå. Från maj till september kan du välja mellan nästan 400 olika konserter och spelningar.
Antikrundan i Örebro
Evenemang

Antikrundan till Örebro – prylfest och tv-inspelning mitt i stan

Den 1 september är det äntligen dags. Då öppnar Anne Lundberg och Antikrundans experter grindarna till Frimis, redo att möta alla som vill få sina gamla föremål värderade – och…
Aquanauts
Evenemang

Upplev Aquanauts på Örebro slott

Här, innanför slottets mäktiga murar, får du ta del av ett makalöst material. Du ställs inför fotografier och illustrationer, dagböcker och doftspår, benrester och fossiler. Och du möter fantastiska gestaltningar av…
Staden

Second hand i Örebro

Utbudet av second hand i Örebro är minst sagt generöst. Vi listar några av stans second hand-butiker så att du kan göra dig redo för en riktig fyndrunda.
Openart_2024_3
Staden

48 timmar i Örebro av konst och kultur

Festivalyra på Open Art, kulturkvarter och mängder av konstutställningar. Här är tipsen för 48 timmar i Örebro med konst och kultur på menyn.
En Konsumbutik med flagga ute och ett träskjul med skylten ELVIS.
Utflykter

För historielovers och nostalgiker

I pappersbruksorten Frövi, strax norr om Örebro, tar man papperskonsten ett steg längre. Här visar Frövifors pappersbruksmuseum upp industrimiljöer, maskiner och utställningar med papper som gemensamt tema.
En gul villa i trä sedd från sidan.
Utflykter

Konst och kultur på Bergööska huset i Hallsberg

Det kulturminnesmärkta Bergööska huset ligger centralt på huvudgatan i Hallsberg. Här finns Bergöövåningen med konst av bland annat Carl och Karin Larsson.
Utflykter

Gör en tidsresa i Bergslagen

Strax norr om Örebro kan du besöka landets äldsta tågstation, ett kulturreservat från järnbrukets guldålder och se en bergsmansgård från 1700-talet så stor att den kallades ”slottet” i folkmun.
Staden

Wadköping

Wadköping är ett friluftsmuseum i Örebro med hantverksbutiker, restaurang, bageri, kafé, museum och historiska vackra miljöer. Öppet året om.
Ett historiskt sågverk med röd fasad. Idag Opera på Skäret.
Utflykter

Opera på Skäret – en etablerad operaarena mitt i Bergslagens vildmark

Opera på Skäret har genom åren byggt upp sitt renommé som internationellt etablerad arena för sommaropera. Operahuset är idag ett av världens mest säregna – och världsberömt för sin akustik.…

Örebromåsten

Staden

Topp 11 sevärdheter i Örebro

Staden

Besök Örebro slott