SV
Svenska

En sommar med smak

Sommaren smakar alldeles extra bra i Örebro. Här hittar du lokala råvaror på menyerna. Här kan du gå på mat- och dryckesmarknad i pittoreska Wadköping. Och här hamnar du som gillar gin och tonic i paradiset en helg i slutet av juni. Bäst av allt? Det är bara början. Kolla här!

Äta lokalt på lokal? Inga problem!

Smakrika Örebro län är konceptet gör det lätt för dig att hitta restauranger som levererar matupplevelser som skapats av lokala råvaror och produkter. Där minst en rätt på menyn är märkt med den gröna hjärtliga symbolen, den som lovar lokalt producerat och lokalt tillagat i smakfull kombo.

Smakfest på Wadköping Mat- och dryckesmarknad

En härlig sensommarhelg (16–18 augusti) fylls Wadköping av lokala producenter som visar upp sitt fantastiska utbud. Här finns massor av gott att provsmaka och köpa med hem. Du kan fika eller äta lunch hos caféer, restauranger och foodtrucks – och såklart bara njuta av den mysiga atmosfären.

Gin & Tonic-festival i bruksidyllen

Den 28–29 juni förvandlas den ljuvliga herrgårdsmiljön i Dylta Bruk, strax norr om Örebro, till ett paradis för dig som vill botanisera bland spännande ginsorter och nya tonics. På Gin & Tonic Festival Dylta Bruk möter du destillerierna, bryggerierna och entusiasterna bakom många av de gin och tonics som har tagit världen med storm.

Upptäck länets smaker på Matresan

Matresan i Örebro län samlar mathantverkare, krögare och entreprenörer runt om i länet under en gemensam öppethelg. I år går Matresan av stapeln den 7–8 september. Så, ge dig ut på vägarna, hitta alla små stopp och upptäck den fantastiska produktionen av lokal mat och lokala livsmedel.

Foodtruckfestival i lantlig idyll

Foodtruckfestivalen i Humlehagen går av stapeln fredagen den 28 juni, från klockan 17 till sent. Här kan du njuta av god mat från ett helt gäng olika foodtrucks med saftiga burgare, smarriga pizzor, asiatiska smaker och mycket, mycket mer. Baren är öppen och Humlehagens DJ bjuder på sköna rytmer. Och den fantastiska stämningen, den får du på köpet.

Somriga smaker

Stora-Hjortstorps-gard-1

Lokalt och lantligt på Stora Hjortstorps gård

I det stadsnära naturreservatet Oset och Rynningeviken ligger Stora Hjortstorps gård. En stilfull restaurang med stor uteservering och fantastisk utsikt.
En får tacka_3

Den ultimata glasskompassen

Kaféer och kiosker med god glass i Örebro! Stadsparken, Handelsboden i Wadköping, Lyckliga hönans glass, Götlunda glass och Go' glass.
Mörka glasflaskor med kombucha och must står på en trähylla.

Drycker med smak av Örebro

Skål! För att lära känna Örebro, ska du fokusera på vad du har i glaset. Det är nämligen där du kan hitta många av Örebros goda, lokala smaker.

Naturligt gott på Naturens hus

Mitt i mellan Oset och Rynningevikens naturreservat hittar du Naturens hus – restaurangen som har gjort naturligt gott till sin paradgren.
Restaurang MULL recept

Pop up-restaurangen Mull

Råvaror från gården, åkern och skogen Restaurang Mull är en pop up-restaurang utanför Örebro där ett fåtal gäster får njuta av en exklusiv måltidsupplevelse, precis intill åkern. Menyn bygger på…
En vit tallrik med pasta och tomatsås i, med lite grönt på toppen.

Här finns Örebros pärlor i White Guide

I Örebro finns ett antal restauranger och kaféer med i det välrenommerade guidesystemet White Guide. De listar hotell, restauranger, barer och kaféer som de anser vara Sveriges allra bästa.

Burgarbonanza i Örebro

Örebro är en hamburgartät stad med bra burgare för alla - oavsett om du gillar fisk, fågel eller mittemellan.

Veganskt & vegetariskt i Örebro

Gillar du vego och lokala och ekologiska råvaror? Här får du tips på veganska och vegetariska restauranger och kaféer i Örebro!
Ett cykelstyre med en vit kasse i korgen. Framför cykel syns en stig där två damer cyklar.

Det ultimata picknickmyset

Sugen på picknick i Örebro? Här kommer tips på hur du kan krydda picknicken i din smak: med utsikt, intressant historia eller gofika.

Självplock av blommor, bär och grönsaker runt Örebro

Söta jordgubbar, saftig majs och fina blommor. Ta en tur till någon av länets odlingar som erbjuder självplock i sommar!
En bukett med gröna och röda blommor i en glasvas.

Smultrongården - drömmigt kafé och butik på landet

Smultrongården ligger strax norr om Örebro. Här frodas det genuint rofyllda sida vid sida med kreativ lantlighet.

Matiga guider

Smaka på ölstaden Örebro

Örebro har fått smak för öl. Har du också det? På bara några år har Örebro blomstrat ut som en riktig ölstad.
Ett cykelstyre i motljus på en asfaltsväg.

3 cykelutflykter med goda matpauser

Tips på cykelutflykter med goda matpauser omkring Örebro. Utforska härliga cykelleder och stanna till för smarrig fika eller mättande lunch!
En pizza med gröna blad som topping. En randig skjorta syns i bakgrunden.

Åk på pizzaturné till Örebro!

Är pizza din grej? Då har vi ett förslag till dig! Åk på en pizzaturné till Örebro och ät pizza till både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Så här gör du!
cykla-webb

Ut och njut! 4 tips för mat- och naturälskaren

Gillar du fart och fläkt i naturen, men gärna äta gott och bo bra? Kom till Örebro och njut av härlig natur och högklassigt mat och boende.

Två upplevelser i en sväng! Tips som gör din utflykt dubbelt så bra

Dagsutflykter strax utanför Örebro för dig som gillar fika och shopping! Botanisera bland kaféer, loppisar, inredningsbutiker och slott.
En vit, djup tallrik med kyckling och sallad. Två vattenglas och bestick. I bakgrunden syns en svart tröja och blonda hårslingor.

Smaka på Örebro - tips på en helg för foodies

Sött, salt, syrligt... Hur smakar Örebro egentligen? Gör helgen till en matresa och upptäck det allra godaste med Örebro. Såhär kan du spendera en smaklig helg i stan!
En röd tegelborg i medeltida stil.

Utflyktstips: topptur, glass och finmiddag

Strax utanför Örebro finns fina sevärdheter och lokala matupplevelser, perfekta att upptäcka på en dagsutflykt från stan.

Långläsning om lokala smaker

Mat & dryck

Hemliga menyer och lokala smaker i Cajsas matsal

Mat & dryck

"Det kan bli uppåt 15 koppar per dag"

Utflykter

Katrinelunds Sjökrog - lokala smaker med elegans

Mat & dryck

Egastronomi - smakupplevelser för alla sinnen