SV
Svenska

Barnens bästa sommar

På jakt efter sommarhärligheter för barn? Då har du kommit rätt. Goda glassar, roliga lekplatser och svalkande bad går alltid hem. Och det finns såklart ännu mer att hitta på. Här får du barnens favoriter i Örebro:

Tipsen för barnens bästa sommar

Den ultimata glasskompassen

Ingen sommar utan massa glass, eller hur? I vår glasskompass har vi samlat glassiga tips från norr till söder, öst till väst. Mitt i stan och på utflyktsavstånd.

Dagens dopp

Ett, tu, tre, på det fjärde ska det ske! Är du badkruka eller badälskare? Oavsett hur mycket du gillar svalkande dopp, hoppas vi du får njuta av många sköna dagar vid sjöar och badplatser i sommar. Här är våra tips för barnvänliga bad.

170 lekplatser

Jättestora och pyttesmå, slingrande och svingande. Sandiga och soliga, skogsskuggiga och strandnära. I Örebro finns 170 lekplatser som passar både små och lite större.

Tips för fullt ös

StoraHolmen-omslag1

11 ställen i Örebro för barn med spring i benen

Vill du hitta på något kul utomhus med barnen i Örebro? Då har du kommit rätt! Här tipsar vi om roliga aktiviteter för alla med spring i benen.
Sörbybacken i bokstäver mellan två tallar.

Sörbybacken

Sörbybacken har aktiviteter som får adrenalinet att rusa. Zipline, höghöjdsbana och quickflight - men även lugna aktiviteter som paintball och fotbollsgolf.
Young friends playing air hockey game

11 fartfyllda inomhusaktiviteter i Örebro

Det finns inget dåligt väder… Faktiskt! Listan på kul inomhusaktiviteter i Örebro är lång och omväxlande. Boka med kompisar och familj och ha en skoj dag tillsammans.
Äventyrsbadet Lost City från ovan.

Full fart på Gustavsviks äventyrsbad och resort

Den skakiga repbron tar dig över den rytande forsen på vägen upp mot bergets topp. Där tar den slut. Du tvekar. Enda vägen framåt är att kasta sig ner i…
alexandraodell14

Lustiga landet - utflyktsmål i naturen för barnfamiljen

En plats full av upplevelser, utmaningar och äventyr. Här finns hinderbanor, labyrinter, 5-kamp och andra roliga lekstationer för barn i olika åldrar.

Självplock av blommor, bär och grönsaker runt Örebro

Söta jordgubbar, saftig majs och fina blommor. Ta en tur till någon av länets odlingar som erbjuder självplock i sommar!

Sensommartips i Örebro

Än är sommaren inte slut! Även om vardagen är igång kan du förlänga semesterkänslan med våra tips. Välkommen till Örebro för sensommarnjut!
Ett bitt trähus med röda dörrar och en gammaldags hästvagn framför.

Sensommarfest 16-18 augusti

Mat- och dryckesmarknad, kräftfiske, Barnens marknad i Lilla Wadköping, Önskekonserten och familjeaktiviteter hela helgen. Den 16-18 augusti är det Sensommarfest i Wadköping och Stadsparken i Örebro.

Tips för regniga dagar

Kulturkvarteret_header

Det händer på Kulturkvarteret

Kulturkvarteret är Örebros mötesplats för att uppleva och utöva kultur. Här ryms bland annat Stadsbiblioteket, Örebro Kulturskola, Kulturbistron och teater.
Headerbild artikelsida (3)

5 museer för nyfikna barn

Barnasinne har inte med ålder att göra. Här kommer fem tips på museer i Örebrotrakten som passar nyfikna i alla åldrar!
Uppstoppad älg och hjort på museum.

Besök Biologiska museet i Örebro

Få känner till det och det är inte lätt att hitta. Biologiska museet är förmodligen Örebros mest udda museum.
Young friends playing air hockey game

11 fartfyllda inomhusaktiviteter i Örebro

Det finns inget dåligt väder… Faktiskt! Listan på kul inomhusaktiviteter i Örebro är lång och omväxlande. Boka med kompisar och familj och ha en skoj dag tillsammans.
Örebro slott en solig sommardag.

Besök Örebro slott

Örebro slott är öppet dagligen på sommaren med guidade visningar och utställningar. Övriga året är slottet öppet helger och skollov.

Spektakulära Svampen

Svampen hör till Örebros mest populära sevärdheter. Den 58 meter höga byggnaden är förmodligen Sveriges mest kända vattentorn.

Guider för barnfamiljen - kompletta tips för heldagar och helger

Två barn, en flicka och en pojke, står med käpphästar mot en stenvägg.
Barn

11 småbarnsvänliga tips i Örebro

Semesterdags med familjen i Örebro? Lek, bus och upplev Örebros klassiska sevärdheter med de allra yngsta i familjen.
Två blonda barn leker på en turkos leksaksbil.
Barn

Långhelg i Örebro för lekfulla småbarnsfamiljen

48 timmar i Örebro för lekfulla småbarnsfamiljer. En ultimat guide med fartfyllda och roliga aktiviteter som ni inte får missa!

För alla hungriga och fikasugna familjer

Burgarbonanza i Örebro

Örebro är en hamburgartät stad med bra burgare för alla - oavsett om du gillar fisk, fågel eller mittemellan.
En pizza med gröna blad som topping. En randig skjorta syns i bakgrunden.

Åk på pizzaturné till Örebro!

Är pizza din grej? Då har vi ett förslag till dig! Åk på en pizzaturné till Örebro och ät pizza till både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Så här gör du!

8 restauranger med fjärran smaker

Visst är det underbart att uppleva nya platser i andra länder? Här är åtta tips på matställen i Örebro som skickar iväg dina smaklökar på resor till andra kontinenter.
Ett cykelstyre med en vit kasse i korgen. Framför cykel syns en stig där två damer cyklar.

Det ultimata picknickmyset

Sugen på picknick i Örebro? Här kommer tips på hur du kan krydda picknicken i din smak: med utsikt, intressant historia eller gofika.
Närbild på vaniljmunkar och bullar.

Fika i Örebro

Fikasugen i Örebro? Här får du tips på olika sorters kaféer i Örebro. Klassiska konditorier, veganska sötsaker, fräscht fikabröd och annat gott!