SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska

Evenemang

Konserter, marknader, matfestivaler, utomhuskonst, sportarrangemang och vernissager... för att nämna några av alla roliga saker som händer i Örebro! Här kan du läsa mer om evenemang i Örebro och klicka dig vidare till vår evenemangskalender på Facebook.

Kolla in evenemangskalendern

På Visit Örebros Facebooksida har vi en evenemangskalender med tips på roliga saker som händer i Örebro. Du hittar den när du klickar på Mer och sedan Evenemang.

Är du arrangör och vill att ditt evenemang ska synas i Visit Örebros kalender? Hör av dig till oss genom att skriva till oss på Messenger och länka till ert Facebook-evenemang!

Här arrangeras spännande event i Örebro

Här har vi samlat aktörer som löpande erbjuder utställningar, föreställningar och andra spännande upplevelser. Kolla även in City Örebros webbplats där du hittar mer kul som händer i stan. Biljetter till många evenemang bokar du hos Ticketmaster och Tickster.

Det är här det händer

Örebro teater

Teater, evenemang, musik och performances - Örebro Teater erbjuder många olika scenkonstföreställningar som passar alla åldrar. Teatern rymmer Stora scenen, Caféscenen och experimentscenen Studion. Ett stenkast bort ligger även Nya China, där främst barn- och ungdomsteater spelas.

Kulturkvarteret

På Kulturkvarteret finns stadsbiblioteket, Örebro kulturskola, Örebro konsthall och restaurangen Kulturbistron med en maffig uteservering. Kulturkvarteret anordnar utställningar, workshops, författarbesök, skaparverkstad och mycket mer för alla åldrar.

Conventum

På Conventum kan du njuta av konserter, stand up, shower och festivaler. Här arrangeras också stora möten, kongresser och konferenser. Hjalmar Bergmanteatern är en av Conventums scener.

Wadköping

Marknader, konserter och utställningar. Wadköping är en levande stadsdel med historiska och kulturella evenemang året om.

Örebro slott

Historisk visning, spökvandring, drop in-vigsel eller bus för barnen? Det händer många olika roliga saker på Örebro slott! Besök det mysiga kaféet, shoppa i slottsbutiken och gå på utställningar och evenemang. Slottet ligger mitt i stan och är öppet nästan året om.